Z razpisom za viadukt Sejanca je vse bližje izgradnja ceste Ormož – Ptuj

Razpis je odprt do 29. marca 2018 in brez morebitnih zapletov pri izboru izvajalca, bi se gradnja lahko pričela v mesecu maju 2018

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. februar 2018 ob 10:56
Terenski obisk ministra

Terenski obisk ministra

V petek, 23. februarja, je DARS objavil javno naročilo za nadaljevanje gradbenih del na cesti Ormož – Hajdina, odsek Ormož – Gorišnica in sicer za viadukt Sejanca. Razpis je odprt do 29. marca 2018 in brez morebitnih zapletov pri izboru izvajalca, bi se gradnja lahko pričela v mesecu maju 2018.

V letu 2016 si je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič ogledal na terenu 1. in 2. del trase ceste Ormož – Ptuj. V marcu 2017 je poslanska skupina SMC izvedla terenski obisk v Spodnjem Podravju. V sklopu obiska je bil obravnavan tudi potek izgradnje ceste Ormož - Ptuj. Predstavniki LO Ormož SMC in LO Ptuj SMC so podrobno predstavili takratno situacijo ter v sklopu terenske seje je bil tudi sprejet sklep o predvideni dinamiki izvedbe aktivnosti pri sami izgradnji ceste Ormož - Ptuj. Eden od sprejetih sklepov je tudi realiziran zgoraj omenjeni javni razpis.

Predsednica LO Ormož SMC Mojca Žnidarič, je ob tem poudarila, "da je več let trajajočo agonijo glede gradnje te ceste bilo mogoče rešiti le z enotnim nastopom, v katerega smo uspeli vključiti vse potrebne akterje in povezati tudi vse občine ob tej cesti in njihove župane. S cesto bomo pridobili bolj varno in hitro povezavo, ki veliko pomeni za naše obmejne in precej oddaljene kraje od večjih urbanih središč. S tem bomo vsekakor, tudi na naše območje, lažje privabili domače in tuje investitorje".

Brane Kumer, predsednik LO Ptuj SMC pa je izrazil zadovoljstvo, "da prizadevanja okrog izgradnje ceste Ormož – Ptuj dobivajo tudi konkretno realizacijo. Povezovanje občin Spodnjega Podravja predstavlja za prebivalce nujno potrebo in hkrati veliko priložnost nadaljnjega razvoja tega okolja. Posodobljena cestna povezava med občino Ormož in avtocesto pri Ptuju je pomembna infrastrukturna pridobitev okolja, ki bo dolgoročno omogočila hitrejši razvoj gospodarskih priložnosti. Člani SMC smo prepričani, da bi brez naše vztrajnosti in trme ta cestni odsek še dolgo čakal v predalih. Hvala vsem, ki ste pomagali pri njegovi uresničitvi".



Več v Gospodarstvo