Zaradi prometne nesreče zaprli okoliško območje

Ker je na enem od vozil naložen tovor, ki bi lahko zagorel, so v času odstranjevanja posledic prometne nesreče bili evakuirani prebivalci iz objektov

Prlekija-on.net, petek, 9. marec 2018 ob 16:20
Raztovarjanje tovora

Raztovarjanje tovora

V petek, 9. marca, ob 12.39 je prišlo do prometne nesreče med dvema tovornima voziloma na Cankarjevi ulici v Murski Soboti. Pri tem je bila ena oseba huje telesno poškodovana.

Ker je bil na enem od vozil naložen tovor, ki bi lahko zagorel, so iz PU Murska Sobota sporočili, da bodo v času odstranjevanja posledic prometne nesreče evakuirali prebivalce iz objektov, ki so od kraja prometne nesreče oddaljeni do 50 metrov, a pozneje evakuacije ni bilo, so pa policisti območje zavarovali ter preprečili dostop, domačine pa pozvali, naj ne zapuščajo domov. Na kraju so bili tudi gasilci.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je ob 12.36 prišlo do naleta dveh tovornih vozil, pri čemer je iz poškodovanega vozila pričela iztekati večja količina motornega olja. Gasilci PGD Murska Sobota so preprečili iztek motornega olja v kanalizacijski jašek in skupaj s Cestnim podjetjem Pomgrad posuli cestišče z vpojnimi sredstvi ter ga očistili.

Ob 14.06 so bili gasilci ponovno aktivirani, ker je bil na enem od poškodovanih vozil natovorjen tovor z nevarno snovjo, ki ga je bilo potrebno pretovoriti na drugo vozilo. Gasilci so na kraju nesreče zavarovali območje, opravljali požarno varnost ter nudili pomoč pri prekladanju tovora. Zaradi varnosti in bližine osnovne šole je bila cesta zaprta v obe smeri in omejeno gibanje 50 metrov od vozila, okoliški prebivalci pa so bili seznanjeni z dogodkom.


Več v Črna kronika