Zoper krvnico mačk in psov podana kazenska ovadba

Poleg glavne osumljenke za poboj živali, 63-letnico iz Branoslavcev, so ovadili tudi njenega 59-letnega brata

Prlekija-on.net, nedelja, 11. marec 2018 ob 08:01
Dogajalo se je v Branoslavcih

Dogajalo se je v Branoslavcih

Ob koncu januarja in v začetku februarja, smo pisali o treh primerih nezaslišanega odnosa do živali, ki so se v kratkem obdobju zgodili na območju Prlekije. Najprej je neznanec v Lukavcih odvrgel majhno psičko zaprto v škatli, nato je nekdo v Bunčanih zastrupil najmanj pet psov, med katerimi je najmanj eden poginil, nato pa se je razkrila še ta kruta zgodba v Branoslavcih, kjer naj bi 63-letnica že najmanj tri leta pobijala pse in mačke s sekiro.

Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš je glede primera v Branoslavcih potrdila, da so "policisti PP Ljutomer konec januarja obravnavali sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali, ko je bila okrutno pokončana žival. Z zbiranjem obvestil in dokazov je bila podana kazenska ovadba zoper znana storilca za kaznivo dejanje mučenja živali po II. odstavku 341. člena KZ-1. Kaznivo dejanje se kaznuje z zaporom do dveh let."

Poleg glavne osumljenke za poboj živali, šlo naj bi za 63-letno O. Š. iz Branoslavcev, so ovadili tudi njenega brata, 59-letnega S. N., ki je o tem krutem dogajanju sprva tudi obvestil medije in kaznivo dejanje prijavil policiji. Zbrani dokazi pa so bili očitno dovolj prepričljivi tudi za tožilce, ki so minule dni spisali obtožnico in jo že predali soboškim sodnikom. Kot pa je razvidno iz našega poročanja v preteklih letih, je osumljena na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014, tudi kandidirala za svetnico Občine Ljutomer na listi Združene levice.

Brat, ki je 63-letnico prijavil, je ob tem povedal, da jo je pogosto opozarjal, da jo bo prijavil za vse grozote, ki jih počne, a se za to ni zmenila. Kot je sam povedal ima rad živali in ni več mogel gledati, da jih nekdo tako pobija, kaplja čez rob pa je bila, ko je obglavila še njegovo mačko. Ko so prišli policisti jim je tudi pokazal, kam je zakopala zadnjo ubito mačko. Tam naj bi bilo zakopanih vsaj še deset psov in mačk, saj so mnoge živali izginile neznano kam. Tudi od drugih ljudi, predvsem od podnajemnikov, ki jim je občasno ponujala streho nad glavo. Pozneje se je sicer izkazalo, da je brat pri pobijanju občasno sodeloval tudi sam...


Več v Črna kronika