Že najmanj tri leta naj bi pobijala pse in mačke s sekiro

Iz Branoslavcev prihaja grozljiva zgodba o mučenju živali, pod sekiro naj bi končalo več psov in mačk

Prlekija-on.net, sobota, 3. februar 2018 ob 10:0751
Zadevo preiskuje tudi policija

Zadevo preiskuje tudi policija

Konec januarja je aktivist Vinko Žigert iz Društva za dobrobit živali AniMa, prejel prijavo, ki je zvenela več kot srhljivo in se nanjo tudi takoj odzval. Pri tem gre za 63-letnico iz Branoslavcev, ki naj bi že najmanj tri leta pobijala pse in mačke. Prijavil jo je njen brat, ki je ob tem povedal, da obglavlja muce in da je pred kratkim obglavila tudi njegovo mačko in manjšega psa, katerega lastniki so bili podnajemniki v njeni hiši. Takoj je o prijavljenem obvestil tudi policijo ter se odločil, da vse skupaj tokrat javno objavi, takšno početje namreč ne sme ostati skrito.

Pri društvu so se na bližnjem travniku lotili odkopavanja in našli ostanke trupelc. Koliko živali je končalo na krut in surov način natančno ne vedo. Poteka pa preiskava in upajo, da zločinka ne ostane nekaznovana. Pri društvu tudi žal ugotavljajo, da je iz dneva v dan vse več prijav zlorabljanja in mučenja živali tudi pri nas.

Brat, ki je 63-letnico prijavil, je ob tem povedal, da jo je pogosto opozarjal, da jo bo prijavil za vse grozote, ki jih počne, a se mu je samo smejala in se norčevala iz njega. Kot je sam povedal ima rad živali in ni več mogel gledati, da jih nekdo tako pobija, kaplja čez rob pa je bila, ko je obglavila še njegovo mačko. Ko so prišli policisti jim je tudi pokazal, kam je zakopala zadnjo ubito mačko. Tam naj bi bilo zakopanih še več psov in mačk, saj so mnoge živali izginile neznano kam. Tudi od drugih ljudi, predvsem od podnajemnikov, ki jim je občasno ponujala streho nad glavo.

A brat, ki je sestro prijavil, je med drugim za oddajo Svet dejal, da je pri pobijanju občasno sodeloval tudi sam, saj naj bi se sestra iz njega norčevala, da je ničvreden in da ne upa držati ene mačke, da ji ona odseka glavo...

Tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, je ob tem potrdila, da so prijeli prijavo in da zadevo evidentirajo kot kaznivo dejanje Mučenje živali in še zbirajo obvestila ter še ne morejo govoriti o tem, ali bodo prijavili eno ali dve osebi. Mučitelja lahko doleti denarna kazen ali zapor do enega leta.

V zadnjem času več krutih zgodb v Prlekiji
Žal je to že tretji primer nezaslišanega odnosa do živali, ki se je v zadnjih tednih zgodil na območju Prlekije. Najprej je neznanec v Lukavcih odvrgel majhno psičko zaprto v škatli, nato je nekdo v Bunčanih zastrupil najmanj pet psov, med katerimi je najmanj eden poginil, tokrat pa se je razkrila še ta kruta zgodba v Branoslavcih.


Več v Črna kronika