Tekmovalci Kickboxing kluba Pomurje na DP v Trebnjem dosegli odlične rezultate

Kevin Vučko in David Lukman sta prikazala odlično pripravljenost, v finalu pa se nista borila, saj trener David Žibrat ni pustil borbe in je tako zmaga šla v roke Davida Lukmana

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. marec 2018 ob 09:00
Kickboxing klub Pomurje na DP v Trebnjem

Kickboxing klub Pomurje na DP v Trebnjem

V soboto, 10. marca, je v Trebnjem potekalo državno prvenstvo v Kickboxingu v disciplini Kick Light in prvo pokalno tekmovanje v novi disciplini e-kickboxing. Na prvenstvu je sodelovalo 175 tekmovalcev iz 21 klubov. Nastopili so tudi tekmovalci Kickboxing kluba Pomurje, pod vodstvom trenerja Davida Žibrata ter dosegli odlične rezultate.

V novi disciplini e-kickboxing so imeli dve tekmovalki, ki sta se pomerili v ženski kategoriji med članicami nad 16 let. V tej disciplini runda traja 1x 2min in se izvaja na samostoječi vreči, ki ima vgrajene senzorje kateri se zasvetijo in ga z udarcem vanj ugasneš. Naprava izmerja reakcijski čas in sešteva udarce, ki so vidni na zaslonu. V tej discpilini je Ana Rajh zasedla 4., Ines Časar pa 1. mesto.

V discpilini Kick Light pa je Sani Žnidarič med mladinci -74kg dosegel 2. mesto, Kevin Vučko med člani -79kg prav tako 2. mesto, David Lukman pa je med člani -79kg postal državni prvak.

Sani Žnidarič je pokazal velik napredek od lanske sezone in prikazal odlične borbe. Na državnem prvenstvu se je boril med mladinci in za las izgubil finalno borbo in tako postal državni podprvak v kategoriji -74kg med mladinci.

Kevin Vučko in David Lukman sta oba nastopila med člani v kategoriji -79kg, ki je bila tudi najštevilčnejša. Oba sta prikazala odlično pripravljenost in do finala premagala 2-3 nasprotnike. V finalu se nista borila, saj trener David Žibrat ni pustil borbe in je tako zmaga šla v roke Davida Lukmana.

"Rezultati so potrdili, da smo opravili odlično delo na treningih, saj smo trenirali vsak dan, tudi med vikendi in prav tako so skupni sparing treningi z ostalimi klubi pripomogli k odlični pripravljenosti naših borcev. Z napornimi treningi pa nadaljujemo še naslednjih deset dni, saj nas potem čaka močan mednarodni turnir v Amsterdamu, ki bo potekal od 23. do 25. marca, kjer bosta David in Kevin nastopila vsak v svoji kategoriji v ring disciplini K-1, jaz pa bom nabiral točke v svoji disciplini in kategoriji Light Contact -89kg, kjer me čakajo težki nasprotniki," je ob tem povedal David Žibrat.


Več v Šport