Priznanje za 92-letno Antonijo

Člani DU Negova-Spodnji Ivanjci so se družili

Prlekija-on.net, torek, 20. marec 2018 ob 10:22
Zbor upokojencev je bil pravzaprav njihovo veselo druženje

Zbor upokojencev je bil pravzaprav njihovo veselo druženje

Na kmetiji Fleisinger v Spodnjih Ivanjcih je potekal zbor članov in članov DU Negova-Spodnji Ivanjci, ki se ga je, poleg številnih upokojenk in upokojencev, udeležilo tudi kar nekaj gostov. Med njimi: župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, predsednica DU Gornja Radgona, Inge Ivanek, predsednica PPZDU Vijola Bertalanič, predsednik KS Negova, Štefan Pucko, predstavnik KS Spodnji Ivanjci, Mirko Ferenc, častni občan občine Gornja Radgona, Slavko Lončarič, predstavnik DU Sv. Jurij ob Ščavnici, Boris Kovačič in predsednik PGD Spodnji Ivanjci, Sandi Fleisinger, ki so tudi pozdravili vse prisotne. Pred pričetkom zbora je s svojim nastopom za kulturni program poskrbel društveni pevski zbor, ki ga vodi zborovodja Vlado Maguša.

Sam zbor je, ob asistenci Jožeka Krambergerja in Marjana Banfija, vodila Mira Marko, o delu društva v preteklem letu in načrtih za prihodnje pa poročal predsednik društva Karl Fleisinger. V svojem kratkem in strjenem poročilu je nanizal dejavnost društva v preteklem letu. Ob tem je pohvali poverjenike, ki skrbijo na terenu za povezavo s člani društva. Zahvalil se je pevkam, ki pod vodstvom Vlada Maguše, s svojimi nastopi popestrijo številne predelitve. V okviru društva delujejo tudi prostovoljke, ki obiskujejo starejše od 69 let, ne glede ali so ali niso člani DU Negova-Spodnji Ivanjci. Upokojenci se radi udeležujejo tudi izletov in sploh druženj. Tako imajo v planu dela društva tudi za tekoče leto podobne programe. Član društva Ludvik Fekonja je izrazil željo, da bi v društvu enkrat mesečno bila odprta informacijska pisana za upokojence.

Vsi gostje, ki so pozdravili prisotne so upokojencem čestitali na uspešnem delu. Tudi župan Stanislav Rojko je pohvalil delo društva in vodstvo upokojencev, ki so s svojim delom omogočili napredek. Dejal je tudi, da se država premalo zaveda tega, da so upokojeni delavci plačevali svoj prispevek v pokojninsko blagajno. Ni mu jasno, pravzaprav nikomur, kako pridejo do zneska pokojnine, ki jo upokojencu odmerijo ob upokojitvi. Ta je, po Rojku, za sedanje upokojence absolutno prenizek. O problematiki upokojencev sta spregovorili tudi prva upokojenka občine Gornja Radgona, Inge Ivanek in Pomurja, Vijola Bertalanič. Tokrat so zbor zaključili s podelitvijo priznanj za 10, 20 in 30 letno članstvo v društvu. Za 30 let članstva je priznanje prejela 92-letna Antonija Kaučič iz Radvencev. Na zboru so v društvo, ob podelitvi nageljnov, sprejeli 12 novih članov, tako društvo sedaj šteje 201 člana.

Foto: Ludvik Kramberger


Več v Kultura in izobraževanje