Velikonočna razstava pletenih in kvačkanih izdelkov Društva kmetic Križevci - Veržej

Razstava izdelkov, ki nastajajo na delavnicah od meseca novembra pa vse do prazničnih dni pred Veliko nočjo

Prlekija-on.net, torek, 27. marec 2018 ob 06:41
Velikonočna razstava Društva kmetic Križevci - Veržej

Velikonočna razstava Društva kmetic Križevci - Veržej

Društvo kmetic Križevci-Veržej že več let zapored na cvetno nedeljo v sejni sobi občine Križevci pripravi razstavo izdelkov, ki nastajajo na delavnicah od meseca novembra pa vse do prazničnih dni pred Veliko nočjo. Članice društva se z veseljem sestajajo na srečanjih, kjer druga od druge pridobivajo nova znanja in neprecenljive izkušnje, svoje izdelke pa z veseljem pokažejo tako lokalni skupnosti, ki jih pri dejavnosti podpira, kot tudi širši javnosti.

Že drugo leto zapored so sodelovale z Ljudsko univerzo Murska Sobota, v okviru študijskega krožka, ki poteka pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije in ga sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Tema letošnjih aktivnosti je bila »Z dežja pod kap-o«. Udeleženke so pletle in kvačkale predvsem kape in šale, rokavice, nogavice ipd. Mentorica študijskega krožka je bila Mateja Rajh.

Udeleženkam je direktor Ljudske univerze Murska Sobota Dejan Dravec podelil priznanja za sodelovanje v študijskem krožku. Pohvalo za kvalitetno razstavo in uporabne izdelke je izrekel tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je hkrati ženskam čestital ob materinskem dnevu. Predsednica društva Majda Markovič pa je povedala, da si želi nadaljnjega sodelovanja z Ljudsko univerzo Murska Sobota, udeleženkam se je zahvalila za obiskovanje delavnic ter za vso vnemo in marljivost, ki so jo vlagale, da so nastali tako lepi in uporabni izdelki.


Več v Kultura in izobraževanje