Razstava ročnih del in velikonočnih jedi pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Svojo ustvarjalnost so članice DPŽ Sv. Jurij ob Ščavnici predstavile v večnamenskem prostoru župnišča

Branko Košti, torek, 27. marec 2018 ob 16:59
Razstava ročnih del in velikonočnih jedi

Razstava ročnih del in velikonočnih jedi

Večnamenski prostor župnije Sv. Jurij ob Ščavnici je zadnji vikend pred Veliko nočjo, že vrsto let rezerviran za razstavo kulinaričnih dobrot in ročnih del, katero pripravljajo prizadevne članice Društva kmečkih žena Sv. Jurij ob Ščavnici.

Številni obiskovalci od blizu in daleč, so lahko v soboto in nedeljo občudovali bogato razstavo več kot dvestopetdeset  razstavnih eksponatov, našitih prtičkov, kvačkanih in pletenih izdelkov, največ z velikonočnimi  motivi, katere so v zimskem času na skupnih delavnicah ali doma, ustvarile pridne roke kmečkih gospodinj. Času primerno so se v prostoru širile tudi vabljive vonjave velikonočnih jedi in slaščic.

Bogato razstavo, ki je, kot je poudarila predsednica DPŠ Sv. Jurij Ema Lančič, rezultat dela večine članic društva, so si z zanimanjem ogledale stanovske kolegice iz sosednjih in tudi bolj oddaljenih sorodnih društev. Jürjovške kmečke žene so bile vsakega posamičnega in skupinskega ogleda zelo vesele in so obiskovalce rade povabile za mizo, pogrnjeno s pecivom, pogačami, med katerimi seveda ni manjkala znamenita prleška gibanica in tudi domačimi mesnimi izdelki.


Več v Kultura in izobraževanje