Čestitke osnovnošolcev za materinski dan

Šolniki so obiskali stanovalce doma starejših in bilo je veselo

Prlekija-on.net, četrtek, 29. marec 2018 ob 09:33
Materinski dan v DSO Gornja Radgona

Materinski dan v DSO Gornja Radgona

Podobno, kot skozi vse leto, je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, kjer veliko pozornost namenjajo medgeneracijskem sodelovanju, tudi ob materinskem dnevu potekalo druženje tamkajšnjih stanovalcev in mladih, ki so bili gostje v domu. Tokrat so prinesli vedrino in toplo čustveno doživetje za stanovalke in stanovalce učenci OŠ Gornja Radgona. Pod vodstvom mentorice Verice Fartek so se predstavili z vrsto recitacij, pesmijo in plesom.

Uvodoma je direktor radgonskega DSO, mag. Marjan Žula, povedal nekaj besed o neformalnem prazniku, ki ga obeležujemo 25. marca. Materinstvo je namreč prav posebno poslanstvo, ki je seveda privilegij in naravna danost žensk. Ni enostavno biti mati, saj zahteva ta vloga veliko odrekanja, žrtvovanja, ljubezni in čisto posebnih čustev. Zato je prav, da imajo matere nek poseben položaj v družbi in prav je, da se tega tudi spomnimo. Ob zaključku prijetnega nastopa so učenci razdelili stanovalkam še voščilnice, ki so jih izdelali sami. Vidno ganjeni so vsi prisotni še gromko zaploskali vsem nastopajočim in njihovim mentoricam, ki se jim je direktor Žula še posebej zahvalil s cvetom, ki jim ga je podaril v znak pozornosti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje