»Dobra država« tudi v Pomurju

Ficko predsednik OO Gornja Radgona, Kos pa MO Murska Sobota

Prlekija-on.net, torek, 3. april 2018 ob 08:35
Mitja Ficko

Mitja Ficko

Kakor bolj se bližajo parlamentarne volitve, so vse bolj dejavne obstoječe, a tudi novo nastajajoče politične stranke in skupine. In ko nekateri že predstavljajo kandidate za državnozborovske volitve, nekateri še komaj ustanavljajo občinske in mestne odbore strank. Tako so se tik pred velikonočnimi prazniki, v legendarni »Murski republiki« hotela Zvezda v Murski Soboti, kjer je pred 99 (29.5.1919) leti bila ustanovljena Murska Republika, zbrali aktivisti in člani "Dobre države" Bojana Dobovška iz severovzhodne Slovenije, ter centralno vodstvo stranke. Na srečanju so ustanovili Mestni odbor Murska Sobota in Občinski odbor Gornja Radgona. Za predsednika MO Murska Sobota je bil izvoljen Zoran Kos, za predsednika OO Gornja Radgona pa je bil izvoljen Mitja Ficko, oba bosta bržkone tudi na glasovalnih lističih na parlamentarnih volitvah.

Člani "Dobre države" so se pogovorili o aktivnostih do začetka volilne kampanje, kjer je glavni poudarek na širjenju ideje stranke in ustanovitvi še nekaj občinskih mestnih odborov po državi.

Program stranke Dobra država je zasnovan kot celovit koncept upravljanja države, s poudarkom na javnem interesu, ki je v letih »privatizacije« resorjev za posamične politične in kapitalske interese izgubil na pomenu. Prav zato Dobra država kot ključen programski cilj poudarja obračun s korupcijo, saj v primeru Slovenije ne gre za korupcijo najnižjih ravni, temveč t. i. sistemsko korupcijo, vezano na ugrabitev pravne države in prevzem institucij.



Več v Politika