Odličen »Pozdrav pomladi« v Hrastju Moti

Tradicionalna prireditev KD Janko Divjak Kapela

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 9. april 2018 ob 08:26
Nastop najmlajših iz vrtca in šole na Kapeli

Nastop najmlajših iz vrtca in šole na Kapeli

V zavetrju vaško gasilskega doma v Hrastju Moti je v nedeljo, 8. aprila popoldne, potekala tradicionalna prireditev Kulturnega društva Janko Divjak Kapela, ki so jo poimenovali »Pozdrav pomladi«. Gre za srečanje ustvarjalcev in poustvarjalcev kulturnih dobrin s številnim občinstvom, ki se odzove prijaznemu vabilu.

Mlada povezovalka kulturnega programa, Maja Pučko (je tudi plesalka v domači folklorni skupini !), je v uvodu napovedala nastop tamburaške skupine Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevec, ko je ob njihovem nastopu oziroma igranju presenetil kot solo pevec Marjan Slavič. Skupino sedaj po strokovni plati vodi Danilo Banfi, o svojem že preko stoletnem delovanju (od leta 1910) pa so izdali kroniko delovanja društva. Veteranom tamburic so z nastopom sledili najmlajši iz vrtca in šole na Kapeli s pesmijo in plesom (Mali zvonček, Marička sedi na kamenu). S pomladjo se prebudijo zimski zaspanci, s svojo diatonično harmoniko ter odlično izvedbo pa bi jih sigurno prebudila Tina Krajnc, če bi še spali. Zvrstili so se nadebudni recitatorji: Žiga, Tijana, Aljaž, Alex in Maša, Daša je zaigrala na kitaro ter zapela, v duetu pa sta se predstavili kot izvrstni pevki Eva in Tina.

V drugem delu programa so za uvod zaplesali članice in člani domače folklorne skupine KD Janko Divjak, na harmoniki pa jih je spremljal Robert Majerič. Julija Paldauf in Maja Lazbaher st zapeli v angleščini pesem Chiquitita skupine Abba, ni pa manjkala s svojo diatonično harmoniko in pesmijo nadebudna Eva Tompa, ki uspešno sodeluje na številnih glasbenih tekmovanjih.

Ob zaključku prireditve »Pozdrav pomladi« so ponovno zaigrali člani tamburaške skupine KD Peter Dajnko iz Črešnjevec, ki jim je bilo podeljeno posebno priznanje. Tega jim je izročila Slavica Kovačič, ki je k mikrofonu povabila tudi prisotnega župana Občine Radenci Janeza Rihtariča. Ta je čestital organizatorjem prireditve za odličen kulturni popoldan in pozval, da morda kdaj nastopijo v dvorani novourejenih poslovnih prostorov Občine Radenci v Radencih. Vsem izrečenim čestitkam se je pridružila iz občinstva še Marija Slavič, vzgojiteljica iz Svetega Jurija ob Ščavnici, ki je pred 36 leti pričela svojo poklicno pot prav v Hrastju Moti.




Več v Kultura in izobraževanje