Ribiški car je postal Julian Lebar iz Lendave

Ujel je najtežjo ribo in sicer 2,82 kg krapa

Jože Žerdin, torek, 10. april 2018 ob 08:42
Ribiški car je postal Julian Lebar

Ribiški car je postal Julian Lebar

Ribiška družina Lendava je ob Bukovniškem jezeru, kot uvod v letošnjo ribiško sezono, pripravila ribiško tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem za naziv ribiški car 2018. Ribiška družina Lendava namreč že več kot 40 let pripravlja ribiško tekmovanje za naziv ribiški car, kar je za ribiče zelo vabljivo tekmovanje, kajti vsak bi rad postal in se kitil z nazivom ribiški car. Tokrat se je za naziv potegovalo kar 93 ribičev, ki so aktivni člani Ribiške družine Lendava.

S svojimi ribiškimi palicami, priborom in vabami pred tekmovanjem, so dobili štartna mesta in zasedli obrežje Bukovniškega jezera, ob lepem in sončnem dopoldanskem vremenu so namakali trnke in lovili ribe. Samo tekmovanje je potekalo v dveh delih, kajti ob vsakemu prijetju ribe so le-to pri tekmovalcu stehtali. Ribiško tekmovanje je potekalo po načelu ujemi - spusti.

Ob koncu tekmovanja so pri ribiškem domu ob Bukovniškem jezeru razglasili najboljše ribiče. Najprej so podelili prvih pet mest in sicer trije tekmovalci so prejeli pokale, vsi ostali pa praktične nagrade, katere so prispevali številni sponzorji, največ je bilo ribiške opreme. Najboljšim ribičem sta pokale in nagrade podelila predsednik Ribiške družine Lendava Jože Jerebic in župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Skupno so ribiči ujeli čez 18 kg rib, največ rib je ulovil Štefan Šandor in sicer 7,41 kilogramov. Prvo mesto je zasedel in postal ribiški car za letošnje leto Julian Lebar, ki je ulovil 2,82 kg težkega krapa, drugo mesto je zasedel Štefan Šandor, ki je ulovil 2,76 kg težko ribo, tretje mesto Renato Gyerek z 2,50 kg, četrto mesto Damjan Balažic z 2,04 kg in peto mesto Štefan Bedernjak z 2,00 kg.

Za vse ribiče, ki so se udeležili tekmovanja je bil najlepši trenutek, ko so na svečan način razglasili in oblekli novega ribiškega carja za leto 2018. Ta naziv si je letos prislužil ribič Julian Lebar iz Lendave, ki je ulovil najtežjo ribo. S posebno vabo je ulovil 2,82 kg krapa. Novega ribiškega carja je oblekel gospodar temeljne ribiške enote Dobrovnik Ivan Zadravec, pomagal pa mu je Atila Horvat. Najprej so carja oblekli z pelerino, na glavo so mu dali krono in v roko ribiško žezlo. Tako bo novi ribiški car skozi leto bdel nad ribiči Ribiške družine Lendava. Kot nagrado je ribiški car prejel pokal, praktično nagrado, priznanje in letno dovolilnico za ribolov. Kot je povedal ob prestižni nagradi se z ribištvom ukvarja že 25 let.



Več v Družabno