Voznik začetnik trčil v tovorno vozilo, sopotnica umrla na kraju nesreče

Zapeljal je v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo

Prlekija-on.net, sobota, 5. maj 2018 ob 10:51
Prometna nesreča na avtocesti

Prometna nesreča na avtocesti

V petek, 5. maja, ob 2.10 uri je voznik začetnik doma iz okolice Slovenske Bistrice vozil osebni avtomobil mariborskega reg. območja, po avtocesti št. A1 iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica. Izven naselja Rogoza je vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo grških reg. številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu. Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila.

Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo. V istih časovnih okoliščinah je za tovornim vozilom vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zato, da bi se zaradi nenadnega zaviranja voznika tovornega vozila izognil trčenju zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu.

Voznik začetnik je utrpel lahke telesne poškodbe, sopotnica doma iz okolice Slovenskih Konjic v njegovem vozilu, je zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Materialna škoda na vozilih in objektih znaša po nestrokovni oceni cca. 12.000 evrov. Avtocesta v navedeni smeri je bila zaprta več kot tri ure.

Vlak povozil eno osebo

Mariborski gasilci pa so poleg v noči iz petka na soboto, poleg več kot 30 intervencij zaradi odpravljanja posledic neurij, posredovali še pri eni hujši nesreči. V petek ob 23:16 uri je na železniškem prehodu na Ljubljanski cesti vlak povozil eno osebo. S tehničnim posegom so hudo poškodovano osebo rešili izpod vlaka in jo predali reševalcem NMP Maribor, kateri so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center.

Foto: Gasilska brigada Maribor



Več v Črna kronika