Pohod Grossmannova pot filma in vina

Vabilo na pohod Grossmannova pot filma in vina

Prlekija-on.net, petek, 23. julij 2010 ob 13:40
Mala Nedelja

Mala Nedelja

Grossmannov festival filma in vina in Turistično društvo Mala Nedelja vabita na pohod Grossmannova pot filma in vina, ki bo v četrtek, 29. julija 2010, s pričetkom ob 10.00 uri izpred kopališča Bioterme pri Mali Nedelji.

9.30 BIOTERME MALA NEDELJA (zbirališče) – MALA NEDELJA – TURISTIČNA KMETIJA VRBNJAK – GROSMANOVA DOMAČIJA – TURISTIČNA KMETIJA ŽINKO – BIOTERME MALA NEDELJA (ob 15.30 uri).

Pohod se bo pričel ob 10.00 uri v Moravcih pri Biotermah Mala Nedelja. Lokalni turistični vodnik in predstavnik pohodniške sekcije nas bosta vodila najprej proti središču Male Nedelje, kjer se nahajata  cerkev Svete Trojice in  Kulturni dom. Pot nas bo  vodila do Kršovščaka, kjer stoji vodnjak Cirila in Metoda, ob njem pa je lipa, ki je bila posajena v spomin ob atentatu na kralja Aleksandra. Okrog 11.00 ure bomo prispeli na Turistično kmetijo Vrbnjak, kjer bo postrežena prleška kmečka južina. Ob 11.15 uri se bomo podali čez gozd proti Sobočanovi domačiji v Bučkovcih, kjer je na bližnjem travniku hrast, kjer se je pred 143 leti odvijalo zborovanje Beseda, to je predhodnica 1. slovenskega tabora. Pot nadaljujemo ob potoku Turja in pridemo ob 13.00 uri do Grossmannove rojstne hiše v Drakovcih. Tukaj se bodo pohodu pridružili gostje Grossmannovega festivala filma in vina iz Ljutomera. Dr. Karel Grossmann je bil odvetnik, filmski amater, kulturni delavec, …. Rodil se je 27. oktobra 1864 v Drakovcih pri Mali Nedelji podjetnim in naprednim staršem. V istem kraju si bomo ogledali tudi Muzej kmečkega orodja in kmetijskih strojev Cirila Voršiča. Ob 13.50 uri si bomo ogledali sodarsko delavnico Babič Franca v Drakovcih ter nadaljevali pot do Turistične Kmetije Žinko, kjer si bomo v njihovi Grosssmannovi sobi ogledali prvi slovenski Grossmannov filmski zapis. Ob 15.00 uri se bomo odpravili proti našemu cilju, to so Bioterme Mala Nedelja.
Na pohodu bo poskrbljeno za dobro domačo kapljico in pogostili vas bomo z domačimi prleškimi dobrotami. Za veselo vzdušje bo poskrbel vaški harmonikar. Pohod bo spremljala malonedeljska konjenica z vprežnimi vozovi, kjer se boste del poti lahko peljali ali jahali.

Prijavnina znaša 7 € in se poravna pred samim pohodom. V ceno sta vključena malica in pijača.

VABLJENI

Dodatne informacije:
08 200 8200, 031 705 646


Več v Šport