Številna trčenja s srnami, en voznik je trčil tudi v psa

V minulih dneh so ormoški policisti obravnavali številna trčenja z divjadjo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. maj 2018 ob 18:30
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 3. maja, ob 16.05 uri so bili obveščeni o kurjenju nevarnih odpadkov - gum. Patrulja je ugotovila, da je občan kuril stari les in mokro travo.

Ob 21.30 so v Loperšicah obravnavali prometno nesrečo s udeležbo divjadi. Patrulja je odstopila od ogleda. Ob 22.00 so izsledili dva tujca, za katera se je tekom postopka ugotovilo, da sta brez ustreznih dokumentov prestopila notranjo schengensko mejo med R Italijo in R Slovenijo. Izrečena jima je bila globa.

V petek, 4. maja, ob 19.35 so bili obveščeni o povoženju divjadi v Libanji. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo. Ob 20.49 so v Loperšicah obravnavali dogodek, v katerem je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 20.55 so bili obveščeni ponovno o povoženju divjadi, tokrat v Savcih. Vozniku, kateri si je ob trčenju v srno poškodoval vozilo, so izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

V soboto, 5. maja, ob 14:33 so v Loperšicah obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v psa. Lasniku psa, kateri ni primerno zavaroval živali, je bil na kraju izdan plačilni nalog. Ob 15:05 so v Libanji obravnavali dogodek, v katerem je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Ob 15:50 so bili obveščeni o tatvini z avtobusa na območju avtobusne postaje na Ptuju. Zadeva bo odstopljena krajevno pristojni policijski postaji Ptuj. Ob 18:52 so bili obveščeni o prometni nesreči. Patrulja je pri opravljanju razgovora ugotovila, da bi se naj prometna nesreča zgodila v dopoldanskem času na območju PP Gorišnica. Zato so vsa zbrana obvestila bila odstopljena pristojni policijski postaji.

Ob 22:43 je imela patrulja v postopku voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Ormoža, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 6. maja, ob 9.50 so bili poslani na prometno nesrečo izven naselja Sveti Tomaž. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega vključevanja v promet povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Zaradi povzročitve le te, mu je bil izdan plačilni nalog. Ob 22.15 so na ormoški obvoznici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda. Ob 04.50 uri so v naselju Bratonečice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.



Več v Črna kronika