V Stari Novi vasi prikazali košnjo in spravilo travinja s podjetjem SIP

Na predstavitvi so bile predstavljene SIP-ove kosilnice, vrtavkasti obračalniki in zgrabljalniki

Prlekija-on.net, sobota, 12. maj 2018 ob 18:14
Prikaz košnje in spravila travinja s podjetjem SIP

Prikaz košnje in spravila travinja s podjetjem SIP

Kmetijska mehanizacija Žibrat in Društvo za medsosedsko pomoč strojni krožek Ljutomer - Križevci sta v sodelovanju s podjetjem SIP iz Šempetra, v soboto, 12. maja, pripravili prikaz spravila travinja.

Prikaz so potekal v Stari Novi vasi na Simoničevi parceli, na predstavitvi pa so bile predstavljene SIP-ove kosilnice, vrtavkasti obračalniki in zgrabljalniki.

Pred pričetkom prikaza sta vse prisotne pozdravila predsednik društva za medsosedsko pomoč Daniel Vargazon in Jani Žibrat iz Kmetijske mehanizacije Žibrat, nato pa se je začela predstavitev dela s stroji. Potek dela vsakega stroja je sproti opisala in o stroju navedla podatke Ivanka Belej iz SIP-a. Tako so vsi, ki se jih je zbralo veliko, bili sproti seznanjeni s posameznim strojem, ki je obratoval na travniku.

Po zaključku prikaza strojev, so se vsi lahko še dodatno pozanimali o posameznem stroju, kjer so jim bili na voljo predstavniki SIP-a za dodatne informacije.

Ob lepem, vročem vremenu, je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo.

Tovarna s kmetijskimi stroji SIP iz Šempetra je sicer specialist za travinje, od košnje do zgrabka, njihova proizvodnja pa v glavnem temelji na kosilnikih, obračalnikih in zgrabljalnikih. Poleg tega v manjših obsegih proizvajajo tudi samonakladalne prikolice in trosilnike za hlevski gnoj. Več pa v videu.



Več v Gospodarstvo