S športnimi tekmovanji in druženjem, obeležen 9. dan radgonskih vojaških veteranov

Miran Srt s po dvema zlatima in srebrnima kolajnama

Prlekija-on.net, nedelja, 27. maj 2018 ob 18:39
9. dan radgonskih vojaških veteranov

9. dan radgonskih vojaških veteranov

Podobno kot v minulih letih je Območno združenje vojnih veteranov za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona, tudi letos organiziralo svojo tradicionalno prireditev, sedaj že 9. dan radgonskega OZ VVS. Že zgodaj dopoldan se je začel pohod po spominski poti osamosvojitvenih dogodkov, prav tako se je na ribnikih v Zgornjem Konjišču začelo tradicionalno tekmovanje v športnem ribolovu. Pozneje so se ob Lovskem domu LD Apače v Črncih (namesto Turistične kmetije Roškar v Lastomercih) pričela še nekatera športna tekmovanja in predvsem druženje.

Na družabnem srečanju, ki so se ga med okoli 100 članov OZ VVS, udeležili tudi nekateri gostje, med katerimi župani občin Apače, Gornja Radgona in Sveti Jurij ob Ščavnici, Franc Pižmoht, Stanislav Rojko in Mirolsav Petrovič, je poleg v športnem ribolovu potekalo tekmovanje v pikadu, metu bombe, streljanju z zračno puško, šahu in balinčku. Vsem najboljšim v tekmovanjih sta predsednik in podpredsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus in Milan Kuzmič, ob asistenci predsednika organizacijskega odbora Branka Kluna, podelila tudi lepe medalje, čeprav so tekmovanja bila namenjena predvsem druženju in zabavi.

Zmagovalci v vseh šestih disciplinah so prejeli tudi lepe praktične nagrade. Edini z dvema prvima mestoma je bil najuspešnejši tekmovalec sploh Miran Srt, ki je slavil v obeh "vojaških" tekmah, ob tem je osvojil še dve srebrni kolajni, in sicer v pikadu in balinčku.

Rezultati tekmovanj, športni ribolov (14 nastopajočih - skupni ulov 106.750 gramov rib): 1. Darko Merčnik 24.450; 2. Matjaž Perša (oba Gornja Radgona) 17.700; 3. Leon Varga (Segovci) 12.350 itd.; Pikado: 1. Vinko Ivanek (Gornja Radgona) 384, 2. Miran Srt (Police) 345, 3. Branko Žurman (Negova) 339 itd.; Streljanje z zračno puško: 1. Miran Srt 72, 2. Dejan Mauko (Gornja Radgona) 68, 3. Jože Zemljič (Šratovci) 63 itd.; Šah: 1. Franjo Zver (Radenci), 2. Slavko Kolmanič (Rožički Vrh), 3. Branko Korošec (Gornja Radgona) itd.; Balinček: 1. Milan Kuzmič (Gornja Radgona) 27, 2. Miran Srt 24, 3. Rudi Srt (Gornja Radgona) 24 itd.; Met bombe: 1. Miran Srt 15, 2. Niko Brus (Radenci) 13, 3. Slavko Kolmanič 11 itd.



Več v Družabno