Ribiški car je postal Franc Titan iz Murskih Črncev

Ribiči so na tekmovanju za izbor ribiškega carja ujeli 71,90 kg rib

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. junij 2018 ob 10:14
Tekmovanju za izbor ribiškega carja

Tekmovanju za izbor ribiškega carja

Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina je v nedeljo, 10. junija v ribnikih v Gradišču pri Tišini pripravila ribiško tekmovanje za izbor ribiškega carja za letošnje leto. Lepa sončna nedelja je v idilično naravno okolje s štirimi ribniki privabila kar 26 ribičev, ki so se s trnki in vabami podali na nekaj urno ribiško tekmovanje ter skupaj ujeli 71,90 kg rib. Vodja ribiškega tekmovanja je bil Vinko Šarotar.

Prav gotovo so ribiči pokazali, da so vešči ribiškega tekmovanja, kljub temu, da je tekmovanje potekalo po načelu ujemi - spusti. Ob koncu tekmovanja so najboljšim ribičem podelili praktične nagrade. Letos se je ribiška sreča nasmehnila ribiču Francu Titanu iz Murskih Črncev, ki je skupaj ujel 18,85 kg rib, ob tem pa je še ujel najtežjo ribo in sicer 12,40 kg soma in postal je ribiški car za letošnje leto.

Novega ribiškega carja sta okronala predsednik Ribiške družine Gornja Radgona Andrej Vreča in predsednik temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar. Ribiškemu carju so na glavo dali krono, ga oblekli v rdečo pelerino in v roko so mu dali ribiško palico, prejel pa je še bogato praktično nagrado.

Ribiški car Franc Titan je povedal, da je tokrat postal že tretjič ribiški car, ribič pa je že dolgih 38 let. Ribiški car bo tako eno leto bdel nad ribiči, ribniki in neokrnjeno naravo, predvsem bo skrbel za ribiški zarod. Z ribiško palico se najraje poda na ribe roparice. Veselje in prestiž je bil nepozaben in veliko zadovoljstvo, da je postal ribiški car. Je član Ribiške družine Gornja Radgona, temeljna enota Tišina.

Drugo mesto je zasedel Franc Škrilec iz Polane pri Murski Soboti s 16,30 kg in tretje mesto David Perkič iz Petanjcev z 9,70 kg rib. Vsi, ki so se udeležili tekmovanja so lahko poskusili tudi odlično pripravljene ribe.



Več v Družabno