20. likovna kolonija na Ranču Jureš v Babincih

Udeležilo se je devet vrtcev, od tega 18 mladih ustvarjalcev in njihovih mentorjev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. junij 2018 ob 14:16
20. likovna kolonija

20. likovna kolonija

V organizaciji vrtca Ljutomer je v bogatem vzpodbudnem okolju Ranča Jureš, potekala 20. likovna kolonija. Udeležilo se je devet vrtcev, od tega 18 mladih ustvarjalcev in njihovih mentorjev. Ustvarjali smo v različnih likovnih tehnikah: risanje z ogljem, frotaž in slikanje s tempera barvami, slikanje na kamen, risanje s flomastri in barvanje z barvnimi kredami. Otroci so bili zelo sproščeni, ustvarjalni, motivirani za delo, saj so si nekatere motive izbirali tudi sami. Nastali so čudoviti likovni izdelki, katere smo razstavili.

Po dobrem kosilu, katerega so nam skuhale kuharice iz vrtca Ljutomer, se nam je pridružil akademski slikar in likovni pedagog Vitomir Kaučič. Dela otrok si je ogledal, jih ovrednotil in bil navdušen. Čestital je vsem udeležencem in skupaj z ravnateljico vrtca ljutomer, gospo Ksenijo Žuman, nagradil otroke z majhno pozornostjo in jim zaželel še več takšnih izkušenj.

Hvala vsem, ki so se naše likovne kolonije udeležili tudi letos. Posebej hvala gostiteljem, družini Jureš, ki so nam bili pripravljeni odstopiti za ves dopoldan spodbudno učno okolje, ki je bil temelj našega likovnega ustvarjanja.

Mentorice kolonije: Simona Kosi, Stanka Kosi, Nada Rajtman, Nada Marinič



Več v Najmlajši