Nedotaknjena Helena »zaorala« v desetletnico

Pričetek poletnih prireditev v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, torek, 12. junij 2018 ob 09:32
Helena Blagne

Helena Blagne

S koncertom slovenske pevke zabavne in operne glasbe Helene Blagne so se 11. junija zvečer pričele na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, letošnje številne zabavne prireditve, ki že vrsto let potekajo pod naslovom »DOSOR-jeva Vetrnica«.

Ob samem začetku zabavnega pevskega večera je Simona Domjan opomnila na letošnjo 10-letnico uspešnega delovanja tega doma starejših in seveda na nepogrešljivo direktorico Matejo Hauser. Bila je direktorica deležna gromkega aplavza številnih stanovalk in stanovalcev, zaposlenih, kot tudi mnogih zunanjih gostov od blizu in daleč, ki jih je privabil napovedani koncert »pevske primadone«.

Helena Blagne je namreč leta 1975 kot 12-letna deklica prvič javno nastopila na amaterskem tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah in njena »pevska kariera je bila zapečatena«. Bila je redna gostja, pa tudi zmagovalka, največjih glasbenih festivalov na področju nekdanje SFR Jugoslavije, kot tudi v tujini. Po prodaji plošč pa je pravzaprav najuspešnejša Slovenka, kajti prodanih je bilo preko 2 milijona plošč z njenimi glasbenimi uspešnicami.

In te glasbene uspešnice so še kako šle v uho, pa tudi v dušo, številnih poslušalk in poslušalcev na ponedeljkovem večernem koncertu na DOSOR-jevem poletnem odru, ki ga niso spremljali le z DOSOR-jeve terase, tamkajšnjega travnatega dvorišča, pač pa tudi z domskih balkonov ter sosednjih stanovanjskih hiš in blokov. Za popestritev pa je poskrbela skupina zaposlenih, ki je pripravila bogat srečelov s kar 369 dobitki.



Več v Družabno