Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič je sprejel uspešne učence in njihove mentorje

Učenci in učenke OŠ Sv. Jurij so bili uspešni na državnem in mednarodnem nivoju

Branko Košti, petek, 22. junij 2018 ob 15:51
Sprejem učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Sprejem učencev OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič je v četrtek, 21. junija, v Beli dvorani KUS, sprejel uspešne učence OŠ Sv. Jurij, kateri so v preteklem šolskem letu, dosegli pomembne dosežke na državni in mednarodni ravni.

Po uvodnem nagovoru, v katerem je učencem čestital za dosežene uspehe, jim zaželel novih uspehov v naslednjem šolskem letu, mentorjem in ravnatelju Marku Kranerju pa se zahvalil za pomoč, vzpodbudo in omogočanje potrebnih pogojev učencem, je uspešne učence nagradil s knjižnimi nagradami. Prejeli so jih Tjaša Šumak iz 3. razreda in Nejc Jurkovič iz 8. razreda za doseženo Zlato državno priznanje v tekmovanju v razvedrilni matematiki MATEMČEK. V tekmovanju iz logike LOGIČNA POŠAT sta Zlato državno priznanje prejela Kamilo Kronvogel iz 5. in Julija Kronvogel iz 7. razreda. Darila je prejel tudi njihov mentor Peter Korošec.

Na mednarodnem likovnem natečaju IMEJMO RADI ŽIVALI, so Zlata priznanja prejeli Klara Šoštarič, Tanja Gomilšek in Niko Nevio Perša, pod vodstvom mentorice Mire Petek.

Ob zaključku slovesnosti je župan uspešne učence in njihove mentorje pogostil v Kleti vina in besed.



Več v Kultura in izobraževanje