Potreba po razstrupljanju in drenaži telesa

Junijski obisk naturopatinje Erike Brajnik v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, nedelja, 24. junij 2018 ob 11:38
Naturopatinja Erika Brajnik

Naturopatinja Erika Brajnik

Vedeti moramo, pa če to hočemo ali ne, da je naše telo vsakodnevno izpostavljeno različnim strupom (toksinom), ki se nahajajo v hrani, zraku, zdravilih itd. Če želi telo ohranjati zdravje, mora strupe tudi učinkovito odvajati. Pri tem sodelujejo organi v človeškem telesu, kot so jetra, ledvice, pljuča, koža, limfni sistem idr. Če so omenjeni organi šibki, odvajanje strupov ne poteka in pride do akutnih vnetij, kasneje pa celo do degenerativnih bolezni.

Na vse to je zbrane v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob svojem junijskem obisku (petek, 22. junija) v obliki posebnega predavanja opozorila naturopatinja Erika Brajnik, ki že vrsto let sodeluje z DOSOR-jem ter v tem domu opravi številna predavanja.

Tokrat je torej opozorila, da gre pri razstrupljanju za odvajanje strupov (toksinov) iz organov, pri drenaži pa gre za to, da gredo strupi iz celic in tkiv, ki se nahajajo po celem telesu. Najprej sicer v organe in nato s pomočjo razstrupljanja iz organov kot so ledvice, koža, jetra in limfni sistem, ven iz telesa. Razstrupljanje je hitrejša, bolj kratkoročna terapija in od telesa terja več energije. Drenaža pa je bolj celostna, bolj globinska in učinkovitejša. Ima tudi manj stranskih učinkov, zato jo naturopatinja Erika Brajnik priporoča vsakomur. Po drenaži sledi še razstrupljanje.

Za drenažo telesa so bili predstavljeni izdelki Fitodrena (C, E, L, R), ki so prehranska dopolnila iz rastlinskih izvlečkov s sposobnostjo, da strupe iz telesa odvedejo globinsko in dolgoročno. Ti izdelki ne vsebujejo glutena, laktoze, sladil, dodane saharoze, barvil in konzervansov. Zatorej so primerni za otroke, nosečnice in doječe matere, starejše, vegetarijance in obolele s celiakijo.



Več v Kultura in izobraževanje