Lepa pesem in lepe slike ob praznovanju

Dan državnosti proslavili v DSO Gornja Radgona

Filip Matko Ficko, nedelja, 24. junij 2018 ob 15:59
Dan državnosti v DSO Gornja Radgona

Dan državnosti v DSO Gornja Radgona

V Domu starejših občanov Gornja Radgona, ki letos praznuje deseto obletnico svojega delovanja, so praznik Dan državnosti počastili že v petek, 22. junija. V avli doma je namreč nastopil mešani pevski zbor Medobčinskega društva invalidov Lenart, istočasno pa je bila tudi otvoritev razstave likovnih del članic in članov likovne sekcije Društva upokojencev Gornja Radgona.

Tako je ob 10. uri direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, pozdravil sedmerico pevk in osmerico pevcev MDI Lenart pod vodstvom zborovodje Vlada Maguše ter ob tem izrazil svoje veliko veselje, kajti zbor prihaja iz krajev njegovega otroštva. Imenovani zbor praznuje letos 20 letnico svojega delovanja. Po koncertu, kjer sta pevke in pevce ob nekaterih pesmih spremljala tudi harmonikar in klarinetist, je sledil še drugi del tokratne kulturne prireditve.

Štirim likovnicam (Jasna Brunskole, Cvetka Pišek, Milena Marija Reščič, Terezija Šegula) in enemu likovniku (spodaj podpisani !) ter predsednici Društva upokojencev Gornja Radgona, Ingi Ivanek, se je direktor mag. Marjan Žula s cvetjem zahvalil za pripravo likovne razstave, ki bo prostore DSO Gornja Radgona krasila čez tokratno poletje. Naj ob tem omenimo, da Jasna Brunskole razstavlja slike v akrilnih in oljnih barvah, Cvetka Pišek pastele, Milena Marija Reščič enkavstike, informele in keramiko, Terezija Šegula linoreze, enkavstike in fotografije, a spodaj podpisani slike v akrilni tehniki.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje