Prijatelji so se družili in namakali trnke v Zbigovcih

Stanko pred Jožetom in Silvom

Prlekija-on.net, torek, 3. julij 2018 ob 19:20
Ribiči

Ribiči

V teh poletnih vikendih, ko v naši okolici potekajo številne takšne in drugačne prireditve in dogodki, so na svoje prišli tudi članice in člani Vaško-kmečkega društva Prijatelj Zbigovci pri Gornji Radgoni, ter njihovi številni prijatelji. Člani omenjenega društva, ki si v dolgih zimskih večerih čas krajšajo s pikadom, kartanjem in drugimi družabnimi igrami, pomladni, poletni in jesenski čas namenjajo predvsem druženju ob športnem ribolovu, nogometu, na izletih-ekskurzijah ipd. Posebej zanimiva so druženja in tekmovanja v ribolovu, ki običajno potekajo na "Pajkovem ranču" ob zbigovskem nogometnem igrišču, kjer društvo pravzaprav tudi domuje. In tako je bilo tudi tokrat, ko so ob ribolovu polnem krapov, pripravili tudi "kramarski sejem", na katerem so izmenjevali in prodajali različne rabljene predmete in dobrine.

Seveda so se ribiči in številni drugi obiskovalci veliko časa zadrževali pri "Jurčku" ob dobri kapljici in kulinariki, zlasti takrat ko so po dveh dvournih polčasih zaključili namakanje. In čeprav je rezultat bil v drugem planu, saj je tukaj najpomembnejše druženje, so na koncu stehtali ulov in ugotovili, da je zmagal Stanko Nemec s Plitvičkega Vrha (22.350 gramov ulovljenih rib), pred Jožetom Šumakom (Ivanjševski Vrh) 12.540 ter Silvom Fajfarjem (Zbigovci) 12.260 itd. Vsem trem najboljšim so organizatorji podelili lepe pokale.

Igrali so tudi nogomet

Sicer pa je Društvo Prijatelj pripravilo tudi svoj tradicionalni "malonogometni memorial" v spomin prehitro preminulega člana Mirka Mariniča. Med drugim so odigrali tudi ekshibicijsko tekmo, v kateri so gostitelji (Uroš Hamler, Sebastijan Zemljič, Božo Ropoša, Jožek Osojnik, Tomaž Kovač, Patrik Bernjak, Damjan Fartek, David Šadl, Tomaž Hamler, Slavko Fras) tesno 3:2 (2:0) premagali pravosodne organe Pomurja (Matjaž Husar, Milan Regvat, Stanislav Jug, Tomaž Pavel, Srečko Vinkovič, Igor Vogrin, Jernej Kuzmič, Denis Horvat, Damjan Hozjan). Strelci so bili: Patrik Bernjak 2 in Tomaž Kovač za Zbigovce ter Igor Vogrin in Srečko Vinkovič za Pravosodje.

Seveda pa bi delovanje društva, še zlasti organizacija Mariničevega memoriala, bilo težavno, če ne bi bilo sponzorjev in donatorjev, kot so: Tokam, Pomurske lekarne, Var, Arcont d.d., Pomurski sejem, Arcont IP, Transport Gregor Rojko, K.M.I. Gornja Radgona, Občina Gornja Radgona, Občina Radenci, Zavarovalnica Sava, Dušan Zagorc, Radenska d.d., MIR - Mesni center GR, Davidov hram, Neodvisna stranka Pomurja, Breznik turs Trstenik, Elektro Maribor, Štručka PE Gornja Radgona, Zdravilišče Radenci.



Več v Šport