Ljutomerskim maturantom in maturantkam svečano podelili spričevala

V športni dvorani ŠIC v Ljutomeru je potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 12. julij 2018 ob 10:17
Zlati maturanti 2018

Zlati maturanti 2018

V sredo, 11. julija, je v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC, potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Tudi letošnja 24. generacija sedanje eksterne mature oz. 52. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 79 dijakov gimnazijskega programa, vsi so maturo uspešno opravili. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,86.

K maturi so pristopili tudi 4 dijaki maturitetnega tečaja, uspešni so bil 3 kandidati ali 75,0 %.

En maturant in šest maturantk programa splošna gimnazija, kar je 8,9 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Zlate maturantke in zlati maturant 2018 so Jaka Godec (Križevci), Nuša Kaučič (Murska Sobota), Karin Kovač (Tišina), Ula Litrop (Turnišče), Sergeja Raj (Odranci), Hana Rakuša (Ormož) in Ana Vok (Sveti Jurij ob Ščavnici).

Tudi 17. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 35 kandidatk ter 1 kandidat in vsi so bili uspešni (100 %).

Sedem maturantk (19 %) je doseglo prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke. Zlati maturantki s 23 točkami sta Nadine Lesničar (Križevci) in Monika Skledar (Rogašovci).

Zlate maturantke z 22 točkami so Ana Kovačič (Ljutomer), Alex Njivar (Gornja Radgona), Nika Novak (Miklavž pri Ormožu), Katja Recek iz (Rogašovci) in Liridona Zumeri (Beltinci).

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 19 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....

Zbrane so nagovorili ravnatelj gimnazije, Zvonko Kustec, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predstojnica soboške enote Zavoda RS za šolstvo, Irena Kumer. Zlate maturantke in maturant so poleg spričevala prejeli še kipec dr. Franca Miklošiča, ki je delo akademske slikarke in kiparke Irene Brunec - Tébi. Za kulturni program so poskrbeli dijaki in dijakinje GFML.

Foto: Ludvik RoganVeč v Kultura in izobraževanje