Že 13. leto zapored je potekala poletna liga v odbojki na mivki

Zmagala je ekipa ŠRD Banovci pred ekipama ŠRD Kostanjevica II ter Tine in ostali

Prlekija-on.net, petek, 13. julij 2018 ob 21:42
Poletna liga v odbojki na mivki

Poletna liga v odbojki na mivki

Športna zveza Ljutomer je že 13. leto zapored organizirala poletno ligo v odbojki na mivki. V letošnji sezoni se je za naslov prvaka pomerilo 12 ekip, ki so bile z žrebom razporejene v dve predtekmovalni skupini. Na štirih kvalifikacijskih turnirjih, ki so potekali na različnih lokacijah (Cven, Pristava, Banovci, Križevci pri Ljutomeru in Stara Cesta), so ekipe v skupini igrale vsaka z vsako dva kroga. Po končanem predtekmovalnem delu je bilo jasno, katerih šest ekip (po tri iz vsake skupine) bo tekmovalo na finalnem turnirju.

Finalni turnir je potekal v nedeljo, 8. julija, s pričetkom ob 10. uri na letnem kopališču v Ljutomeru.

V prvem četrtfinalnem obračunu sta se pomerili ekipi ŠD Cven in ŠRD Kostanjevica II, kjer so z rezultatom 2:0 (19, 17) slavili slednji. V drugem četrtfinalnem obračunu pa sta se pomerili ekipi ŠRD Banovci in ŠD Pristava I. Zmagali so ŠRD Banovci z rezultatom 2:0 (13, 11) v nizih.

Sledila je tekma za končno 5. mesto, kjer je bila ekipa ŠD Cven z 2:0 (11, 16) boljša od ŠD Pristava.

V polfinale sta se že uvrstili obe prvo uvrščeni ekipi iz predtekmovalnih skupin: Tine in ostali ter lanskoletna zmagovalna ekipa - Društvo cvenskih čehov in diklin (DCČD).

Prva tekma je tako potekala med DCČD in ŠRD Kostanjevica II, kjer so zmago z 2:0 (10, 14) slavili igralci iz Stare Ceste. To je takoj pomenilo, da ekipi DCČD ne bo uspelo ponovno osvojiti prehodnega pokala.

V drugi polfinalni tekmi pa so od ekipe Tine in ostali bili boljši ŠRD Banovci, prav tako z rezultatom 2:0 (13, 12) v nizih.

Sledila je tekma za končno 3. mesto, kjer je ekipa DCČD zmagala v prvem nizu, nato pa so Tine in ostali zaigrali bolje in zmagali v naslednjih dveh nizih, 2:1 (-20, 15, 7). S tem so osvojili končno tretje mesto.

V velikem finalu sta se pomerili ekipi ŠRD Kostanjevica II in ŠRD Banovci. Banovčani so takoj prevzeli pobudo in zmagali v dveh nizih 2:0 (17, 14).

Vse sodelujoče ekipe v ligi so prejele zahvalo in spominske majice za vse tekmovalce, najboljše tri ekipe so prejele še pokale, najboljša ekipa pa še prehodni pokal. Prehodni pokal se podeljuje od lanskega leta, ekipi pa preide v trajno last, ko ga osvoji trikrat zapored.

Končne uvrstitve:

1. mesto: ŠRD BANOVCI
2. mesto: ŠRD KOSTANJEVICA II
3. mesto: TINE IN OSTALI
4. mesto: DRUŠTVO CVENSKIH ČEHOV IN DIKLIN
5. mesto: ŠD CVEN
6. mesto: ŠD PRISTAVA I
7. mesto: OK LJUTOMER in ŠRD KOSTANJEVICA I
9. mesto: ŠD PRISTAVA II in ŠD KRIŽEVCI
11. mesto: ŽOK LJUTOMER I in ŽOK LJUTOMER II



Več v Šport