Biološki plavalni bazen dodatna vrednost kakovosti bivanja v Biotermah

Bazen je ekskluzivno namenjen le gostom Glamping naselja Sončna dolina

Branko Košti, petek, 20. julij 2018 ob 19:501
Predstavitev biološkega plavalnega bazena

Predstavitev biološkega plavalnega bazena

V mesecu novembru je vrata odprlo Glamping naselje Sončna dolina, ki gostom Bioterm pri Mali Nedelji ponuja edinstven koncept doživetij, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave. Dodatno kakovost bivanja v naselju dvaindvajsetih glamping vil, katere so gostom na voljo skozi vse leto in enajstih glamping šotorov, ki so sezonskega značaja, pa od meseca julija nudi novi biološki plavalni bazen.

Bazen je razdeljen v tri cone: plavalno cono, z rastlinami posajeno regeneracijsko cono in filtracijsko cono. Površina plavalnega bazena je 139 m2 in je pravokotne oblike, največje globine 1,35 m. Tloris zunanjega bazena je nepravilne oblike, skupne površine 228 m2, od tega regeneracijska cona z s substratnim filtrom zajema 174 m2, notranja prodnata plaža pa 54 m2, kar znese skupno 367 m2 vodnih površin. Okolica bazena v obliki ploščadi iz macesnovih desk obsega 507 m2.

Priprava kakovostne vode za kopanje poteka brez dodajanja kemikalij. Čiščenje – priprava bazenske vode je doseženo z medsebojnim delovanjem vodnih rastlin, fitoplanktona in zooplanktona ter kroženja vode skozi prodnati substratni filter. Kroženje vode v biološkem bazenu je sestavljeno iz kroženja vode čez skimerje ter kroženja vode skozi drenažni sistem.

Celotna investicija biološkega plavalnega bazena, ekskluzivno namenjenega le gostom Glamping naselja Sončna dolina, znaša brez DDV okrog 201 tisoč evrov.



Več v Gospodarstvo