Brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano motorno kolo in padel

V prometni nesreči v naselju Sveti Jurij ob Ščavnici je padel motorist, kateri se je lažje telesno poškodoval

Prlekija-on.net, nedelja, 22. julij 2018 ob 08:48
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri kazniva dejanja, šest prometnih nesreč, šest kršitev javnega reda in miru in eno povoženje divjadi.

V prometni nesreči v naselju Sveti Jurij ob Ščavnici je padel motorist, kateri se je lažje telesno poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je vozil neregistrirano motorno kolo, prav tako pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, voznik pa bo predlagan v
postopek na sodišču.

Na počivališču avtoceste je prišlo do trčenja dveh tovornih vozil. Prometno nesrečo je povzročil tujec, kateri je vozil pod vplivom alkohola, zato je bil pridržan in bo priveden na sodišče.

Na področju kriminalitete so v Moravskih Toplicah obravnavali tatvine štirih koles, v Lendavi poškodbo vozila, policisti v Murski Soboti so obravnavali odvzem mladoletne osebe, radgonski policisti pa kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.