Da bo porok več in da bodo večno trajale...

Srebrni jubilej sta obeležila Cilika in Silvo Fras iz Sv. Trojice

Prlekija-on.net, sreda, 25. julij 2018 ob 08:51
Srebrna poroka zakoncev Fras je bila sila vesela

Srebrna poroka zakoncev Fras je bila sila vesela

Redko se sicer zgodi, da bi s cerkvenim in civilnim obredom kdo praznoval srebrni zakonski jubilej, a ta želja se je izpolnila zakoncema Ciliki in Silvu Fras iz Sv. Trojice v Slovenskih goricah, ki sta svojo 25-letno zakonsko zvestobo, ob številnih svatih, potrdila pred »matičarjem« in pred oltarjem. Cerkveni obred je, ob darovani sv. maši, v cerkvi Sv. Antona v Cerkvenjaku, opravil domači župnik Janko Babič, ki je zakoncema namenil nekaj lepih besed. Dejal je, da je vesel, ko zakonci svojo zvestobo potrdijo pred bogom, saj s tem mlade spodbujajo k sklenitvi zakonskih zvez. Ob tem so si tudi drugi zaželeli, da bi porok bilo več in da bi večno trajale.

Civilni obred, ki je potekal na Turistični kmetiji Breznik v Komarnici, je ob asistenci Maje Fridau, opravil podžupan občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah Branko Novak. Ob pozdravu slavljencema je med drugim dejal: »Prisrčen pozdrav vama draga slavljenca in lepo pozdravljeni svatje, ki spremljate slavljenca ob njunem življenjskem jubileju. Zakonska zveza je temelj tradicionalne družine, družina pa osnovna družbena celica, ki je ključnega pomena za razvoj naše skupnosti. Zakonska zveza v katero sta stopila iz ljubezni ne pomeni samo sreče in zadovoljstva ampak tudi dolžnosti in odgovornosti. Da sta jo lahko gojila in negovala, je od vaju zahtevala tudi veliko potrpljenja in spoštovanja drug do drugega. Vse to je vama uspelo. Zato mi je v posebno čast in veselje, da lahko svečano obeležimo 25 let vajinega zakonskega stanu, saj s svojo medsebojno ljubeznijo in spoštovanjem tako dajeta vzgled naši družbi, predvsem pa mladi generaciji«. Ob koncu obreda je zakoncema ob čestitki izročil srebrnoporočno listino in darilo občine Sv. Trojica, ter z njima nazdravil s trojiško penino.

Cilika se je rodila leta 1973 v Cogetincih in se najprej zaposlila v Gostilni Kramberger v Pernici, sedaj pa je zaposlena v Mariborski livarni. Silvo se je rodil leta 1969 v Mariboru, mladost pa preživel pri starših v Zg. Porčiču pri Lenartu. Po končani osnovni šoli se je zaposlil v KK Lenart, nato v Uniorju v Lenartu in se ob delu izšolal za voznika tovornjakov, ter se zaposlil kot voznik tovornjaka pri Križanu v Jurovskem Dolu. V zakonu sta se jima rodila sin Sandi in hčerka Nina, ki sta v njun zakon prinesla veliko veselja in napolnila dom, ki sta si ga ustvarila pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah.

Za lepo praznovanje je poskrbela delavna ekipa Turistične kmetije Breznik, za veselo razpoloženje pa glasbeni ansambel Klateži.

Foto: Ludvik Kramberger



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje