Na prostem se je predstavilo 84 društev, zavodov in podjetij

V sklopu 62. občinskega praznika Občine Ljutomer so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem, kjer se je predstavilo 84 društev, zavodov in podjetij

Prlekija-on.net, četrtek, 2. avgust 2018 ob 13:44
Občina na prostem

Občina na prostem

V sredo, 1. avgusta, je v sklopu 62. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekal Dan druženja, v okviru katerega so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem. Na prireditvi so se predstavili in družili predstavniki občinskih in državnih organov, javnih zavodov, javnih podjetij in društev, ki delujejo v občini Ljutomer.

Na povabilo k sodelovanju se je odzvalo 84 društev, zavodov in podjetij, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pa je vsem sodelujočim podelila plakete z zahvalo.

Stojnice so bile združene po dejavnostih, v sklopu »Turizem smo ljudje«, so se predstavili Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Turistično društvo Cven, Društvo za medsosesko pomoč strojni krožek Ljutomer-Križevci, Turistično kulturno društvo Mak Pristava, Turistično društvo Stara Cesta, Društvo kmetic Ljutomer-Razkrižje, TD Pütar KS Stročja vas, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Društvo za ohranitev jedi naših babic - Kihača, Turistično kulturno društvo Babinci, Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci, Kmetija Sever, Društvo za promocijo in zaščito prleških dobrot, Turistično društvo Železne Dveri-Radomerje, Turistično društvo Ljutomer, Čebelarsko društvo Ljutomer, Društvo Gibanje z odprtim srcem za sr(e)čno skupnost in Kmetija Vargazon.

Sklop »Kultura za vsak čas« so predstavljali KD Anton Krempl Mala Nedelja, Kulturno društvo Manko Golar Ljutomer, Kulturno društvo Cven, Klub prleških babic, Etnološko kuluturno društvo Künštni Prleki, KD Ivan Kaučič Ljutomer, OI JSKD Ljutomer, Kulturno društvo Orfej Ljutomer, Društvo upokojencev Ljutomer - sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in Splošna knjižnica Ljutomer.

Sklop »Mladini prijazna občina« so predstavljali Društvo cvenskih čehov in diklin, Mladinski svet Ljutomer, Mladinski center Prlekije, Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer in Mladinski klub Pürga, »Mini športni park« pa Društvo upokojencev Ljutomer - sekcija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo, Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica, ŠD Strelec Grlava, NTK Spin Mala Nedelja, Športna zveza Ljutomer, Strelsko društvo ''mesto'' Ljutomer, ŠD MTB Prlekija, TVD Partizan Ljutomer - šahovska sekcija, ŽOK Ljutomer, Rugby in touch rugby klub Ljutomer, Športno društvo Prlek in Planinsko društvo Ljutomer.

»V skrbi za druge« so predstavljali Društvo diabetikov Ljutomer, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Društvo bolnikov po možganski kapi - Grom Murska Sobota, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, Ozara Slovenija, Nacionalno združenje za kakovost življenja, Koronano društvo Radenci, Društvo Varnega zavetja Pomurja - Varna hiša Pomurja, Društvo za osteoporozo Ljutomer, Dom starejših občanov Ljutomer, CSD Ljutomer, Župnijska Karitas Ljutomer in Zavod Skupaj, »Zdravstvena preventiva« pa Zdravstveni dom Ljutomer in Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljutomer., enota Ljutomer.

Sklop »Izobraževanje« so predstavili OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Stročja vas, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, Vrtec Ljutomer in POŠ Cvetka Golarja.

»Veteranska združenja in gasilstvo« so predstavljala Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, Prleško društvo za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Johann Janez Puch in PGD Ljutomer, »Javna podjetja« KSP Ljutomer d.o.o., »Javna uprava« pa Upravna enota Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer, Energetsko svetovalna pisarna ENSVET, Občina ljutomer, Medobčinski inšektorat in redarstvo, FURS Murska Sobota ter ZRSZ, Urad za delo Ljutomer.

Ob tem se je bilo možno zapeljati s kočijo, poskrbljeno je bilo za kulturni in družabni program na odru, v športnem parku so se lahko obiskovalci preizkušali v različnih športih, potekale so nagradne igre, ... Druženje se je nato nadaljevalo še do večera.

Foto: Sara VinkovičVeč v Družabno