Društvo gospodinj Juršinci odprlo nove prostore in pripravilo prvo tekmovanje v kuhanju kisle juhe

V okviru občinskega praznika so pripravile 1. tekmovanje v kuhanju kisle juhe, katerega se je udeležilo 11 skupin

Ivan Trunk, ponedeljek, 6. avgust 2018 ob 13:42
Tekmovanje v kuhanju Juršinske kisle juhe

Tekmovanje v kuhanju Juršinske kisle juhe

V nedeljo, 29. julija, so gospodinje Društva gospodinj (DG) Juršinci pripravile 1. tekmovanje v kuhanju "Juršinske" kisle juhe in odprtje novih društvenih prostorov, ki jim ga je oddala občina Juršinci. V okviru občinskega praznika so pripravile 1. tekmovanje v kuhanju kisle juhe, katerega se je udeležilo 11 skupin: DG Juršinci, DG Sveti Jurij ob Ščavnici, DG Dornava, DG Vitomarci, DG Lancova vas, DG Hajdina, Lovska družina Juršinci, PGD Gabrnik, PGD Grabšinski breg, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Juršinci in ekipa Vroči pisker.

S kuhanjem kisle juhe so ekipe pričele ob 8:00 uri. Kislo juho so kuhali v kotličkih pred domom društev na prostem. Njihovo delo, način dela in potem okus kisle juhe je ocenjevala tričlanska komisija, katero so sestavljali Nada Pignar, Marica Munda in Jernej Ferk. Po ocenah komisije je najboljšo kislo juho skuhala ekipa DG Sveti Jurij ob Ščavnici, drugo mesto je dosegla ekipa Vroči pisker in tretje mesto ekipa DG Vitomarci.

Ob kuhanju juhe je bila v farni cerkvi tudi maša za gospodinje. Po maši je bil kulturni program, ki so ga izvedli pevci cerkvenega zbora, v zabavnem delu pa sta nastopili Petra Kokol in Irena Tuš. Potem je bilo slavnostno odprtje novih društvenih prostorov in nove kuhinje DG Juršinci, ki sta ga opravili Romana Hrga predsednica DG Juršinci in Dragica Toš Majcen podžupanja občine Juršinci. Na koncu je bila pogostitev in pokušnja kisle juhe za obiskovalce.

Foto: Ivan Trunk, Ludvik Kramberger, Mirko Moleh



Več v Družabno