Štiristo dva kolesarja na 23. rekreativnem kolesarskem maratonu po Prlekiji

Najštevilčnejša je bila letos ekipa iz sosednje Madžarske

Branko Košti, nedelja, 12. avgust 2018 ob 18:58
23. kolesarski maraton Po Prlekiji

23. kolesarski maraton Po Prlekiji

Po prleških gričih in ravninah se je danes odvijal že 23. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji. Napovedano, za kolesarje ugodno vreme, je na start pred hotelom Bioterme pri Mali Nedelji, privabilo 402 kolesarja; toliko je bilo uradno prijavljenih, pridružilo pa se jim je tudi kar precej "padalcev".

Udeleženci so kolesarili na treh progah različnih dolžin in zahtevnosti. Bolj izkušeni in utrjeni so izbirali med dvema progama, dolžnine 68 in 45 km, prva s tremi, druga pa z dvema zahtevnima vzponoma. Družinam namenjena dvajset kilometerska proga pa je potekala po ravnini, premagati je bilo treba le en manjši vzpon.

Kot vsako leto, je organizator, Kolesarka sekcija ŠD Radenska Radenci, vsem prijavljenim rekreativcem zagotovil osvežilne napitke Radenske na startu in na dveh okrepčevalnih mestih, kjer je bilo na voljo tudi sadje in sladice, kolesarsko malico ob povratku in brezplačen vstop v zunanje bazene Bioterm.

Po tradiciji sta bila s pokalom nagrajena še najstarejši udeleženec in udeleženka, 87-letni Sigi Schubert iz Sv. Tomaža in Ida Roškar iz Maribora, rojena leta 1946. Najštevičnejša ekipa je letos prišla iz sosednje Madžarske - EGIS PLC Körmend s 26 kolesarji, ekipa Ocean Orhids iz Dobrovnika je štela 13 članov, Hitri in drzni pa so iz Celja prišli z dvanajstimi člani.



Več v Družabno