V okolici Ormoža ponovno obravnavali poskus samomora

Že v nedeljo so policisti v okolici Ormoža obravnavali dva poskusa samomora

Prlekija-on.net, torek, 14. avgust 2018 ob 08:24
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 13. avgusta, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 18:17 uri so na glavni cesti Ormož-Ptuj, v naselju Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in se lahko telesno poškodovala. Voznica je zdravniško pomoč iskala sama. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22:05 uri so bili obveščeni o poskusu samomora v okolici Ormoža. O dogodku bodo na okrožno državno tožilstvo podali poročilo. Že v nedeljo so policisti v okolici Ormoža obravnavali dva poskusa samomora.

Ob 00.10 uri so v okolici Ormoža ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

V mesecu avgustu poteka poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na kontroli enoslednih motornih vozil. Ob rednem delu bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 - Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 - Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 - TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 - Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 - Ženska svetovalnica - krizni center (24h/dan)

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Spletna postaja za razumevanje samomora: Živ? Živ!

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

  • 031 704 707, info@posvet.org - Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
  • 031 778 772, svetovalnica@nijz.si - Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)