V nedeljo obravnavali dva poskusa samomora v okolici Ormoža

Po opravljenem razgovoru je bil en občan hospitaliziran v Psihiatrični bolnici Ormož, drugi je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. avgust 2018 ob 09:11
Občana sta bila hospitalizirana

Občana sta bila hospitalizirana

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 9. avgusta, ob 10:20 uri jih je lastnica obvestila, da pogreša srebrni mobilni telefon iPhone7, katerega je izgubila tekom noči na območju Ormoža.

Ob 14:39 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na enem od ormoških parkirišč. Neznani voznik neznanega vozila je zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano vozilo ter s kraja odpeljal neznano kam, ne da bi lastniku nudil potrebne podatke o sebi oz. udeleženem vozilu.

Ob 17:15 uri so v Lahoncih obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Ob 20.35 so v naselju Gorišnica ustavili voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo na kraju ugotovljeno, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana, vozilo je voznici bilo zaseženo, zoper voznico pa bodo na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

V soboto, 11. avgusta, ob 04.30 uri so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

V nedeljo, 12. avgusta, ob 05:00 uri so bili obveščeni o tatvini ženske torbice z denarnico, mobilnim telefonom in ostalimi osebnimi dokumenti, ki je bila izvršena na območju Ormoža. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil.

Ob 10.18 uri so bili obveščeni o sumljivi osebi na avtobusni postaji v Ormožu. Po opravljenem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno, da gre za občana, ki je počival zaradi opitosti. Kršitve pa niso zaznali.

Ob 15.00 uri so bili obveščeni, da je v Ormožu na enem od naslovov brat odpeljal kompresor, ki je bil v lasti pokojnega očeta. V razgovoru so ugotovili, da lastništvo kompresorja ni dorečeno, kršitve javnega reda in miru pa ni bilo. Napoteni so bili na zasebno tožbo.

Ob 19.00 uri so bili obveščeni, da občan v okolici Ormoža hoče storiti samomor. Po opravljenem razgovoru je bil občan hospitaliziran v Psihiatrični bolnici Ormož. Napisano poročilo na tožilstvo.

Ob 21.10 uri so v naselju Lahonci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 23.07 uri so bili obveščeni o še enem poskusu samomora v okolici Ormoža. Ugotovljeno je bilo, da je ena oseba poskušala storiti samomor s tem, da je pojedla večjo količino tablet. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico. Opravljen je bil ogled ter bo napisano poročilo na tožilstvo.

Ob rednem delu bodo policisti opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 - Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 - Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 - TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 - Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 - Ženska svetovalnica - krizni center (24h/dan)

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Spletna postaja za razumevanje samomora: Živ? Živ!

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

  • 031 704 707, info@posvet.org - Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
  • 031 778 772, svetovalnica@nijz.si - Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)


Več v Črna kronika