Zaključni koncert slušateljev poletne šole za violončelo

Zaključni koncert poletne šole za violončelo

Branko Košti, nedelja, 22. avgust 2010 ob 22:41
Zaključni koncert poletne šole za violončelo

Zaključni koncert poletne šole za violončelo

V času od 14. do 22. avgusta se je v gostišču Med jelšami v Moravcih v Slov. goricah odvijala 16. Parnasova mednarodna poletna šola za violončelo. Šolo je vodila prof. Zdenka Kristl Marinič, prleška rojakinja, rojena v Ljutomeru v znani glasbeni družini. Končala je redni študij na ljubljanski Akademiji za glasbo, pri prof. Cirilu Škrjancu pa je zaključila specialistični študij violončela.

Igrala je v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija in sodelovala v raznih komornih skupinah, tudi kot solistka. Nastopala je na ševilnih koncertnih odrih v Sloveniji pa tudi v Evropi in ZDA. Poučevala je na več glasbenih šolah v Sloveniji, dokler ni v Domžalah ustanovila zasebne glasbene šole Parnas. Po upokojitvi se vrača v Prlekijo, ki jo ima, kot pravi sama, neizmerno rada, zato je tudi delček dejavnosti svoje šole prenesla v obliki poletne šole v okolico Male Nedelje.

Zadnji dan so udeleženci na zaključnem koncertu v Kulturnem domu pri Mali Nedelji predstavili del programa, ki so ga pripravili na poletni šoli, kjer so mladi glasbeniki pod strokovnim vodstvom razvijali tehnične prvine in izvajalske spretnosti na svojem priljubljenem instrumentu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje