V okviru projekta »Pričarajmo nasmeh«, sedaj na morju še ormoški otroci

Začetek letovanja pete skupine otrok v okviru projekta »Pričarajmo nasmeh«

Prlekija-on.net, petek, 17. avgust 2018 ob 15:07
»Pričarajmo nasmeh«

»Pričarajmo nasmeh«

Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, v sklopu akcije »Pričarajmo nasmeh«, tudi letos organizira letovanje za otroke na morju, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Otroci prihajajo iz področja celotne Slovenije, izbrali pa so jih v sodelovanju z območnimi združenji RKS, osnovnimi šolami in centri za socialno delo. Starši teh otrok si zaradi nizkih dohodkov letovanja na morju ne morejo privoščiti, zato smo ponosni, da sodelujemo v tako družbeno odgovornemu projektu.

V času od 16. do 23. avgusta 2018 bo v MZL RKS na Debelem rtiču letovala že peta skupina otrok, ki bo teden preživela na Debelem rtiču v družbi sovrstnikov, prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev ter predanih prostovoljk in prostovoljcev. Letovanje je del akcije z naslovom »Pričarajmo nasmeh«.

Za otroke so v MZL RKS pripravili bogat športno - ustvarjalni animacijski program. Prepričani so, da si bodo mnogi izmed njih letovanje za večno vtisnili v spomin in da bodo nekateri čez nekaj let sami postali prostovoljci in širili humanitarne vrednote RKS na nove generacije.

V prejšnji skupini so na morju letovali tudi otroci iz RKS - OZ Gornja Radgona in Ljutomer, v tokratni skupini, ki šteje 104 otroke, pa bodo letovali otroci iz RKS - OZ Domžale, Hrastnik, Lenart, Litija, Ljubljana, Ormož, Ptuj, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Trbovlje in Zagorje.

RKS s Tušem sodeluje že 16. leto, kar kaže na izjemen posluh Tuša za humanitarne aktivnosti. Verjamejo, da bodo skupaj omogočili letovanje tistim otrokom, ki potrebujejo pomoč. Morska doživetja si zaslužijo vsi.Več v Družabno