Med tokratno skupino otrok, ki letuje na Debelem rtiču, tudi otroci iz Prlekije

Starši teh otrok si zaradi nizkih dohodkov letovanja na morju ne morejo privoščiti, zato jih Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, pelje na morje

Prlekija-on.net, petek, 10. avgust 2018 ob 17:01
Letovanje otrok na Debelem rtiču

Letovanje otrok na Debelem rtiču

Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, v sklopu akcije »Pričarajmo nasmeh«, tudi letos organizira letovanje za otroke na morju, v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Otroci prihajajo iz področja celotne Slovenije, izbrali pa so jih v sodelovanju z območnimi združenji RKS, osnovnimi šolami in centri za socialno delo. Starši teh otrok si zaradi nizkih dohodkov letovanja na morju ne morejo privoščiti, zato so ponosni, da sodelujejo v tako družbeno odgovornemu projektu.

V času od 9. do 16. avgusta 2018 bo v MZL RKS na Debelem rtiču letovala že četrta skupina otrok, ki bo teden preživela na Debelem rtiču v družbi sovrstnikov, prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev ter predanih prostovoljk in prostovoljcev. Letovanje je del akcije z naslovom »Pričarajmo nasmeh«.

Za otroke so v MZL RKS pripravili bogat športno - ustvarjalni animacijski program. Prepričani so, da si bodo mnogi izmed njih letovanje za večno vtisnili v spomin in da bodo nekateri čez nekaj let sami postali prostovoljci in širili humanitarne vrednote RKS na nove generacije.

V tokratni skupini, ki šteje 108 otrok, letujejo otroci iz RKS - OZ Celje, Gornja Radgona, Ljutomer, Laško, Lendava, Maribor, Murska Sobota, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah in Žalec.

RKS s Tušem sodeluje že 16. leto, kar kaže na izjemen posluh Tuša za humanitarne aktivnosti. Verjamejo, da bodo skupaj omogočili letovanje tistim otrokom, ki potrebujejo pomoč. Morska doživetja si zaslužijo vsi.Več v Družabno