Policisti obravnavali poskus samomora

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na pomurski avtocesti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 06:49
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo. Obravnavali so eno kaznivo dejanje, pet kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi in poskus samomora.

V Moravskih Toplicah je neznani storilec, z nosilca parkiranega osebnega avtomobila, odtujil moško kolo črno rumene barve.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na pomurski avtocesti.

SOS

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 - Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 - Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 - TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 - Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 - Ženska svetovalnica - krizni center (24h/dan)

Pomoč za mlade je na voljo tudi na spletni strani To sem jaz.

Spletna postaja za razumevanje samomora: Živ? Živ!

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

  • 031 704 707, info@posvet.org - Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
  • 031 778 772, svetovalnica@nijz.si - Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)