»Odločil sem se za resnico. Ni mi žal.«

Dejan Karba odgovarja na komentar zakoncev mag. Mojce Belcl Magdič in Kristjana Belcla o nedavnem poročanju o spolnih zlorabah

Prlekija-on.net, četrtek, 30. avgust 2018 ob 16:291
Dejan Karba

Dejan Karba

Danes smo objavili komentar zakoncev mag. Mojce Belcl Magdič in Kristjana Belcla »Zanemarili smo zlorabljene in jih pustili same«, ki se nanaša na poročanja nekaterih medijev o dogajanju v murskosoboški škofiji. V komentarju sta izpostavila predvsem novinarja Dejana Karba, ki pa nam je ob tem poslal svoj odgovor na to pisanje, ki ga objavljamo spodaj.


Spoštovana Mojca,

Ker večidel pisma pišeš v ednini, ne vem zakaj bi naslavljal tudi tvojega moža. Torej:

- Če me že citiraš, me daj vsaj pravilno.

- Vsakemu, ki bi kateremukoli otroku skrivil las, bi najprej zlomil čeljust, nato ga pa takega peljal na policijo.

- Dobro veš, kdo in zakaj je spomladi pisal tisto pismo škofu in dobro veš, kdo v tej zgodbi je nor, kdo zrel za psihiatrično oskrbo. Ne sprenevedaj se.

- Ko mi je pred leti škof Štumpf ponujal v vodenje organizacijo, ki jo pri soboški škofiji zdaj vodiš ti, da bi bil tiho v zadevi Rode, nisem dolgo premišljeval. Odločil sem se za resnico. Ni mi žal. Ali morda za to v tvojem "ker je nujno" pismu ne pišeš nič tudi o ročni blagajni škofije, o kateri sem pisal v tekstu?

- O tem, da bo g. Zrim oproščen teh zadnjih očitkov je prvi pisal g. Votek v Vestniku. Nisi reagirala?

- Še enkrat: Iti k prijatelju škofu in k neki komisiji brez kančka suverenosti namesto stvar prijaviti na policijo?!

- Ne vem, o kakšni gonji zoper tvojega šefa Štumpfa govoriš? In neke veljake in majhne ljudi omenjaš.. Premisli kdo je v tej zgodbi resnično majhen in sam, kdo pa našopirjen veljak, poln tebi podobnih servilnežev.

Dejan Karba



Več v Črna kronika