V Ljutomeru prvič med šolske klopi sedlo 39 prvošolčkov

Prvi dan je tako minil v sproščenem vzdušju, kjer so otroci spoznavali novo okolje, v naslednjih dneh pa bodo otroci že pričeli z osvajanjem novih znanj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. september 2018 ob 11:23
Prvi šolski dan na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Prvi šolski dan na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

v ponedeljek, 3. septembra so se šolarji in šolarke po poletnih počitnicah ponovno podali med šolske klopi. Tudi v Ljutomeru, kjer je na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, prvič v šolske klopi sedlo 39 prvošolcev, ki so razdeljeni v dva razreda. V celotni Sloveniji je sicer prvič v šolo vstopilo 21.874 učencev in 19.600 dijakov.

Prvi dan je vse pozdravil nov ravnatelj OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Branko Meznarič, otroci pa so se medtem spoznali s svojimi učiteljicami in novimi sošolci. Ob tem so zaposleni in učenci višjih razredov pripravili krajši kulturni program, staršem pa je nekaj o varnosti v prometu ter varni poti v šolo povedala tudi policistka.

Še pred vstopom prvošolčkov v šolo, je bil v telovadnici šole sprejem za višje razrede, kjer sta spregovorila ravnatelj in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki sta vsem zaželela uspešno šolsko leto, pomočnica ravnateljia OŠ Majda Kolbl pa je učence in starše seznanila z novostmi in ostalimi informacijami.

Prvi dan je tako minil v sproščenem vzdušju, kjer so otroci spoznavali novo okolje, v naslednjih dneh pa bodo otroci že pričeli z osvajanjem novih znanj. Tudi mi jim želimo veliko uspeha in dobro počutje v šoli.



Več v Kultura in izobraževanje