Postroj Štajerske varde sneman na območju Prlekije?

Pojavljala so se ugibanja, da se je postroj zgodil nekje na območju Ljutomera

Prlekija-on.net, torek, 4. september 2018 ob 13:112
Štajerska varda, foto: Slovenka TV

Štajerska varda, foto: Slovenka TV

V minulih dneh so veliko prahu dvignie fotografije in posnetki t.i. Štajerske varde, ki prikazujejo četo zamaskirancev, oboroženih s sekirami in s strelnim orožjem, ki naj bi skrbeli za varnost Štajerske. Sprevodu je poveljeval Andrej Šiško.

Sprva so se pojavljala ugibanja, da se je postroj zgodil nekje na območju Pohorja, nato pa še ugibanja, da naj bi se snemanje in postroj dogajal pravzaprav v naši neposredni bližini, na območju Ljutomera, na kar so namigovali tudi nekateri komentatorji in kar je tudi nam "prišlo na uho". A so te govorice zaenkrat bile zavrnjene. Uradno lokacija ni znana, tudi Šiško je ni izdal. Neuradno naj bi lokacija snemanja bila na travniku in v gozdu med Nasovo in Janhovo v Apaški dolini.

Bo za varnost Prlekije odslej skrbela še oborožena skupina »Štajerska varda«?
Odzivi na obstoj Štajerske varde: Od zaskrbljenosti, »trika globoke države«, do poziva za včlanitev v sindikat

Ali so v tej vardi včlanjeni tudi ljudje iz naših koncev, nam ni znano, je pa po komentarjih na objavo na naši Facebook strani sklepati, da bi se jih kar nekaj želelo temu priključiti, spet drugi pa ostro nasprotujejo tej vrsti aktivnosti. Po besedah Šiška se v Štajersko vardo lahko včlanijo deželani Štajerske ob vpisu v njihovo bukvo, pogoj pa je prebivališče na območju Štajerske, kamor spada tudi Prlekija.

Kot je povedal Šiško, je za zdaj na ozemlju Slovenije ustanovljena dežela Štajerska, ki ima svojo Štajersko vardo, v prihodnjih mesecih pa nameravajo podobne skupine ustanoviti tudi v drugih slovenskih regijah, kjer je namen tudi ustanovitev še ostalih štirih dežel, Kranjske, Koroške, Prekmurja in Primorske in v vsaki svojo vardo ter nato še Zedinjeno slovensko vardo.

Na spletu pa se je medtem pojavil še 7-minutni posnetek govora Šiška zamaskiranim Štajercem. Policija ob tem sicer zadevo preiskuje, saj pri tem gre za sum številnih kaznivih dejanj.



Več v Črna kronika