»Narodno zavedne Slovence zatiramo, podpornike hrvaškega nacionalizma pa oglašujemo«

V Križevcih pri Ljutomeru nas »pozdravlja« velik plakat, ki vabi na koncert kontroverznega Thompsona...

Prlekija-on.net, četrtek, 6. september 2018 ob 20:432
Oglaševanje Thompsona v Prlekiji

Oglaševanje Thompsona v Prlekiji

Na nas se je obrnil bralec, ki je sredi Prlekije v vasi Križevci pri Ljutomeru opazil velik plakat, ki vabi na koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića - Thompsona. Gre za koncert kontroverznega Thompsona, ki bo 22. septembra v Donji Voći na Hrvaškem, poleg pa se oglašuje, da je lokacija le 10 km oddaljena od Zavrča. Enak plakat smo opazili tudi v Ljutomeru. Koncert pri nas oglašuje topeventi.si iz Zabovcev pri Markovcih.

Bralec nam je poslal fotografije in ob tem zapisal, "da ravno sedaj, ko veliko govorimo o preganjanju Andreja Šiška oz. o nacionalizmu nasploh... Zanimiva dvojna merila v naši ljubi državi, narodno zavedne Slovence zatiramo, podpornike hrvaškega nacionalizma pa oglašujemo..." v luči dogajanj v zadnjih dneh in priporu Andreja Šiška.

Lani koncert v Sloveniji odpovedan

Ob tem spomnimo, da je koncert Thompsona namenil biti lani tudi v Sloveniji v Mariboru, a je bil odpovedan oz. prepovedan s strani policije in nato še s strani UE Maribor, saj so ocenjevali, da gre za povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih dejanj.

Koncerti Thompsona so tudi znani po tem, da se na njih pogosto uporabljajo ustaški pozdravi in bojni vzkliki, na koncertih pa pogosto prepeva tudi pesem, ki poveličuje zločin in zločince v koncentracijskem taborišču Jasenovac v času druge svetovne vojne, v katerem je med drugim umrlo tudi 266 Slovencev, od tega nekaj otrok, večina iz Štajerske.



Več v Črna kronika