Ormožani še drugič letos v Ljutomeru premagali »evropsko« Velenje

V Ljutomeru so Velenjčani, ki so se prejšnji teden uvrstili v 2. krog kvalifikacij Pokala EHF, še drugič letos klonili proti Ormožu

Prlekija-on.net, četrtek, 13. september 2018 ob 09:58
RK Jeruzalem Ormož - RK Gorenje Velenje

RK Jeruzalem Ormož - RK Gorenje Velenje

V sredo, 12. septembra, je RK Jeruzalem Ormož v 1. kolu Lige NLB gostil RK Gorenje Velenje. Tekma je bila odigrana v Ljutomeru v dvorani ŠIC, zaradi klavrnega stanja trdnjave Hard Ek. Ekipa Gorenja je tudi letos poleg Celja eden glavnih kandidatov za naslov državnega prvaka, a so v Ljutomeru Velenjčani, ki so se prejšnji teden uvrstili v 2. krog kvalifikacij Pokala EHF, še drugič letos klonili proti Ormožu.

Pred tekmo je pred polnimi tribunami, predsednik RK Jeruzalem Ormož, Martin Hebar, podelil drese vsem, ki so bili zaslužni za organizacijo tekme. Drese s svojimi imeni in zahvale so prejeli direktor in glavni enolog kleti Puklavec Family Wines, Mitja Herga, direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o., Pavla Majcen, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan Občine Ormož, Alojz Sok in lastnik kleti Puklavec Family Wines, Vladimir Puklavec, ki je nato zahvale podelil še zlatim ormoškim dečkom in trenerjema, ki so letos julija osvojili naslov evropskega prvaka do 20 let v rokometu.

Pred prvim sodnikovim žvižgom se je celotna dvorana z minuto molka poklonila še velikemu slovenskemu rokometnemu strokovnjaku, ki nas je zapustil pred kratkim, Miro Požunu.

Ormožani nadzirali potem tekme

Ormožani so tekmo začeli z vodstvom 3:0, v 10. minuti sta nato bili ekipi izenačeni na 4:4, a so Ormožani celoten prvi polčas nadzirali potek tekme in vodili s tremi goli razlike, kar je bila tudi razlika ob polčasu (15:12).

Zdržali napeto končnico

Tudi drugi polčas so Ormožani začeli dobro in povedli za štiri ter razliko treh ali štirih golov držali vse do 44. minute, ko so se Velenjčani z dvema goloma nekoliko približali, Ormožani pa so zgrešili dve 7-metrovki. Sledil je strelski mrk na obeh straneh, v 49. minuti pa je semafor kazal 18:18. Pričela se je napeta končnica, ki so jo Ormožani zdržali in slavili s prednostjo dveh golov (22:20).

Velenje je tako letos v Ljutomeru padlo že drugič, prvič marca v pokalnem tekmovanju, ko so se Ormožani z zmago uvrstili na Final 4.

RK Jeruzalem Ormož - RK Gorenje Velenje 22:20 (15:12)

RK Jeruzalem Ormož: Balent (8 obramb), Šulek (4 obrambe); Čudič 6, Žuran 5, Kosi 4, Kocbek 3, Bogadi 2, Šoštaric 1, Ozmec 1. Trener: Saša Prapotnik

RK Gorenje Velenje: Taletović (6 obramb), Vujović (8 obramb), Logar (2 obrambi); Haseljić 8, Verdinek 4, Kavčič A. 3, Tajnik 3, Špelič 1, Stojnič 1. Trener: Zoran Jovičič

Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/5; Gorenje 2/5.
Izključitve: Jeruzalem 4, Gorenje 8 minut.

Igralec tekme: Dominik Ozmec (Jeruzalem).

Celotna statistika



Več v Šport