Nov album in videospot skupine Ethnotrip

Za pesem Tebi špilam je skupina posnela tudi videospot, ki si ga lahko ogledate v videu

Prlekija-on.net, četrtek, 27. september 2018 ob 10:38
Ethnotrip

Ethnotrip

Skupina Ethnotrip je pred nekaj dnevi izdala nov album z naslovom "Preden se zdani", ki predstavlja novo poglavje v njihovem ustvarjanju. To je tretji studijski album skupine in prinaša avtorske pesmi, pri katerih je sodelovalo tudi več pomurskih tekstopiscev. Na albumu so tudi tokrat sodelovali gostje, in sicer Vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, Dejan Berden, Aljaž Gyurica in David Kreslin.

"Ethnotrip obstajamo že dobrih devet let. Po dveh izdanih zgoščenkah, ki sta vsebovali priredbe ljudskih pesmi, smo se odločili, da je čas, da pustimo svoj pečat na glasbeni sceni, in se lotili lastnih, avtorskih skladb. Tako je nastalo 12 pesmi, katere besedila so prispevali Štefan Kardoš, Marko Kočar, Feri Lainšček, Jasna Jurkovič in Mojca Šipek, glasba pa je delo vseh članov benda. Težko bi našli rdečo nit vseh komadov. Ker po našem dojemanju namreč eni zvenijo bolj kot dan, drugi pa kot noč, smo dali zgoščenki naslov Preden se zdani, ki pa zajame vzdušje celotne zgoščenke. Naš avtorski prvenec predstavlja različne plati vsakdana. Kaj se dogaja Vsako noč, ko mesto spi in kakšna mistika je v zraku na Kresno noč, Preden se zdani. Kako je Odeta v plašč noči ljubezenska avantura dveh oseb in kako zveni, kadar oseba ostane še kar naprej Sama, ter zakaj le Veter šumi. In komu špilamo? Tebi špilamo, dragi poslušalec, ki se boš odpravil na naš glasbeni trip," pravijo.

Za pesem "Tebi špilam" je skupina posnela tudi videospot, ki si ga lahko ogledate v videu.

V živo lahko pesmi z novega albuma slišite na koncertu v Murski Soboti, 5. oktobra ob 19.00 uri v Gledališču Park, kjer se jim bodo pridružili tudi vsi gostje, ki so sodelovali na albumu.

Pesmim z novega albuma pa lahko prisluhnite tudi tukaj.



Več v Glasba in film