Po petih letih ponovno prleški derbi v tretji ligi

Sodeč po letošnjih rezultatih obeh ekip, se nam spet obeta pravi prleški derbi in boj do zadnje sekunde

Prlekija-on.net, četrtek, 11. oktober 2018 ob 08:30
NK Veržej - Avto Rajh Ljutomer

NK Veržej - Avto Rajh Ljutomer

V soboto, 13. oktobra, bo v Veržeju ponovno odigran prleški derbi v 3. SNL - vzhod, med NK Veržej in Avto Rajh Ljutomer. Ekipi sta se v tretji ligi na zadnje srečali 15. junija 2013, ko je tekmo v Veržeju dobil Ljutomer, Veržej pa je takrat postal prvak lige in se uvrstil v 2. SNL, kjer so uspešno igrali vse do te sezone.

Vmes sta se ekipi sicer pomerili še nekajkrat, tudi v pokalu MNZ/NZS leta 2015. Takrat je slavil Veržej. Od takrat sta se ekipi precej spremenili, predvsem ekipa Veržeja, ki je zelo pomlajena.

Sicer pa letos v 3. SNL - vzhod, tako Ljutomer kot Veržej igrata odlično. Veržej še je neporažen (6 zmag, 2 remija) in vodi na lestvici, Ljutomer (5 zmag, 2 remija, 1 poraz) pa je prejšnji konec tedna prvič letos izgubil in zaseda tretje mesto. Med njima so Odranci. Sodeč po letošnjih rezultatih obeh ekip, se nam spet obeta pravi prleški derbi in boj do zadnje sekunde.

Tekma bo v soboto, 13. oktobra, ob 15.30 na Čistini v Veržeju.

Utrinke iz pokalne tekme leta 2015 in derbija v ligi leta 2012, si lahko ogledate tudi v spodnjih videih.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Šport

Jože Sečkar ni več trener ŠNK Radgona

ŠNK Radgona ostal med tretjeligaši, toda...

četrtek, 27. junij 2019 ob 11:26
Ekipa Križevcev je osvojila veteranski turnir

Križevci osvojili veteranski nogometni turnir

sreda, 26. junij 2019 ob 15:28
Pomurski športni festival - ponedeljek

Pričel se je Pomurski športni festival

torek, 25. junij 2019 ob 15:14