Ljutomerske odbojkarice prvo tekmo tesno izgubile

ŽOK Ljutomer - ŽOK Roto Kema Puconci 2 : 3

Prlekija-on.net, petek, 12. oktober 2018 ob 22:221
ŽOK Ljutomer - ŽOK Roto Kema Puconci

ŽOK Ljutomer - ŽOK Roto Kema Puconci

Ženska odbojkarska ekipa ŽOK Ljutomer bo v sezoni 2018/19 igrala v najvišji - 1 A državni odbojkarski ligi za ženske. V 1. krogu so se pomerile z ŽOK Roto Kema Puconci. Z 2 : 3 (19:25, 25:22, 25:19, 21:25, 13:15) so bile uspešnejše gostje.

To je bila za obe ekipi pomembna tekma. Za domačinke, ker so po več letih spet zaigrala v prvi ligi, za gostujočo ekipo pa zato, da bi pokazale, da so najboljša ekipa v Pomurju ter da izkušnje zadnjih let igranja na najvišjem nivoju nekaj veljajo.

Takoj za začetku tekme se je poškodovala kapetanka domače ekipe Lea Belec zaradi česar so domačinke vstopile v igro oslabljene. Tak razvoj dogajanj je pomenil, da so se Ljutomerčanke morale z dodatno močjo boriti za vsako točko. Do rezultata 7:7 jim je uspevalo držati ritem gostujoče ekipe, potem pa je ekipa iz Puconcev počasi dobivala točko za točko ter se odlepila na 3 do 4 točke razlike. Taka razlika, kljub borbeni igri Ljutomerčank je bila do rezultata 14:18, ko so Ljutomerčanke osvojile 4 točke, gostujoča ekipa pa dve. S tem so domačinke znižale rezultat na 18:20. Po tehničnem odmoru gostujočega trenerja, so Ljutomerčanke dosegle le še točko, Prekmurke pa 5 ter set zanesljivo dobile. Kljub porazu v prvem setu velja Ljutomerčanke pohvaliti za zelo borbeno igro. Žal pa so storile pri serviranju kar 7 napak, kar jih je stalo morebitne zmage.

Domačinke povedle z 2:1 v setih

V drugem setu so Ljutomerčanke tako na začetku zaigrale odlično ter set povedle z nekaj točkam naskoka. Do rezultata 11:8 so zaigrale tako, kot si je to zaželel trener. V tem delu seta smo gledali zelo kvalitetno odbojko z obeh strani. Obe ekipi sta izmenično dosegali točko za točko ter bili pri rezultatu 14:14 izenačeni. Po dobri igri domačink v vseh elementih odbojke, so te povedle za tri točke do rezultata 19:16. Tudi po tehničnem odmoru gostujočega trenerja se stanje na igrišču ni spremenilo. Ljutomerčanke so še naprej igrale odlično ter pridobivale točko za točko. Ekipa z Puconcev se je približala pri rezultatu 23:20, ko je domači trener vzel tehnični odmor ter igralke umiril ter jim naročil da igrajo do konca tako kot že ves set. Ljutomerčanke so na koncu set dobile z rezultatom 25:22 ter se skupaj z mnogoštevilnimi navijači veselile prvega dobljenega seta v prvi ligi.

V tretjem setu smo na začetku spet gledali enakovredno igro,  kjer so Ljutomerčanke povedle z rezultatom 9:6, ko je gostujoči trener vzel tehnični odmor, ki ni obrodil sadov. Ljutomerčanke so še naprej igrale odlično ter po asu Hane Hochstetter ter zaključkih Valentine Kosi in Nataše Anželj set povedle z rezultatom 15:9.

Tudi po tehničnem odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener se stanje na igrišču ni spremenilo. Delni priključek domačinkam je držala le Iva Škraban, kar pa je bilo premalo. Domačinke so še naprej igrale odlično, predvsem v polju ter dosegale točko za točko ter set povedle z rezultatom 23:18. Do konca seta sta obe ekipi dosegali točko po točko, set pa je na koncu odlično zaključila Kaja Makoter. To je pomenilo tudi dobljen set domačink z rezultatom 25:19.

Na koncu zmanjkalo moči

V četrtem setu so Prekmurke povedle z rezultatom 7:3. Igra domačink več ni bila na nivoju drugega in tretjega seta. Opazna je bila določena utrujenost igralk, ki so v predhodnih setih dale od sebe svoj maksimum. Gostujoča ekipa je set povedla z rezultatom 9:4 ter ga vodila tudi pri rezultatu 11:7. Še naprej je ton gostujoči ekipi dajala Iva Škraban. Pri rezultatu 8:13 je domači trener vzel tehnični odmor po katerem so domačinke zaigrale spet bolje ter se približale gostujoči ekipi na 2 točki razlike (12:14). Slednje so nato spet pridobivale točkovni naskok ter set povedle z 18:13. Po treh zaporednih točkah domačink, ko je dobro servirala Sara Kutnjak je bil rezultat 18:16 za gostujočo ekipo. Žal so Ljutomerčanke na koncu seta popustile, kar so Prekmurke izkoristile ter set dobile z rezultatom 25:21.

V odločilnem petem setu je ekipa iz Puconcev povedla z 2:0 in nato s 4:1. Razlika dveh do treh točk v korist gostujoče ekipe je bila vse do zamenjave igralnega polja. Kljub temu, da igra obeh ekip v tem delu ni bila na najvišjem nivoju sta se obe borili za vsako točko. Pri rezultatu 9:11 je gostujoči trener vzel tehnični odmor ter dal še zadnje napotke svoji ekipi. Potem, ko so Ljutomerčanke uspele rezultat pri 13:13 izenačiti, pa so na koncu seta naredile dve zaporedni napaki na servisu, kar je gostujoča ekipa izkoristila ter zadnji set dobila z rezultatom 15:13.

ŽOK Ljutomer - ŽOK Roto Kema Puconci 2 : 3
(19:25, 25:22, 25:19, 21:25, 13:15)

Dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 400, sodnika Sanja Miklošič, Miha Oman,
Delegat: Branko Maček

ŽOK Ljutomer: Lea Belec, Barbara Petek 9, Valentina Kosi 10, Nika Kosi, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 5, Kaja Makoter 18, Ana Nedok, Nataša Anželj 15, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter 2, Maja Kovač. Trener: Andrej Tot

Roto Kema Puconci: Svetanič Nuša, Vinkovič Dona 1, Škraban Iva 18, Kerbler Kristina, Oletič Diana 2, Vilfan Ana 5, Pintarič Adela5 , Šadl Tasia, Kovač Nina 11, Oletič Michelle, Mikl Veronika, Gjergjek Tina. Trener: Tin Vrabl

Izjavi iz obeh taborov

Hana Hochstatter, podajalka ŽOK Ljutomer: "Naša ekipa se je borila po svojih najboljših močeh, še posebej potem, ko se nam je poškodovala kapetanka ekipe. Ne glede na poraz smo lahko z igro več kot zadovoljne. Vse smo dale svoj maksimum, kar pa na koncu žal ni bilo dovolj za zmago. Še enkrat čestitke soigralkam in številni publiki, ki nas je bodrila".

Tin Vrabl, trener ŽOK Roto Kema Puconci: "Sam sem pričakoval težko tekmo, še posebej je to prišlo do izraza, ko smo v drugem in tretjem setu ob številni publiki, igrali nekako v krču. Šele, ko sem punce prepričal, da naj igrajo svojo igro brez strahu in tako kot to znajo, so zaigrale bolje ter na koncu v izenačeni igri premagale domačo ekipo, ki je igrala dobro odbojko".



Več v Šport