Izsledili roparja, ki je žensko ob poskusu ropa huje poškodoval

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je dejanje storil 35-letni osumljenec iz okolice Ptuja, na njegovem domu pa so našli predmete, s katerimi so dodatno utemeljili sum storitve opisanega kaznivega dejanja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 13:36
Policija

Policija

V začetku septembra smo poročali o poskusu ropa, ki se je noč prej zgodil na Ptuju. Tistega dne, okoli 20. ure se je takrat še neznani storilec, na parkirnem prostoru za avtobusno postajo na Ptuju, z ženskim kolesom pripeljal za hrbet 56-letne ženske, ki je odklepala svoje vozilo. Žensko je tako močno potisnil, da je padla po tleh. Ležeči na tleh ji je hotel iz rok iztrgati torbico, vendar jo je oškodovanka tako močno držala, da jo je neznani storilec nekaj metrov vlekel po tleh. Ob tem jo je še večkrat brcnil v predel hrbta in v nogi. Ker je oškodovanka glasno kričala mu torbice ni uspelo odtujiti in se je s kolesom odpeljal neznano kam.

Sprva je kazalo, da je oškodovanka ob poskusu ropa utrpela lahke telesne poškodbe. Sama je poiskala zdravniško pomoč v SB Ptuj, kjer pa so ugotovili, da je huje telesno poškodovana, saj je imela zlomljeno nadlaktnico.

Policisti Policijske postaje Ptuj so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je dejanje storil 35-letni osumljenec iz okolice Ptuja. V sredo, 10. 10. 2018, so mu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa, po 1. odstavku 206. člena v zvezi 34. členom Kazenskega zakonika (KZ-1) in kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe, po 3. odstavku 123. člena KZ-1, odvzeli prostost. Na naslovu njegovega bivanja so, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili preiskavo stanovanjske hiše in ob tem našli predmete, s katerimi so dodatno utemeljili sum storitve opisanega kaznivega dejanja.

Osumljenca so v petek, 12. 10. 2018, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta ja zanj odredila pripor.



Več v Črna kronika