Dobrovnik: Mednarodna likovna kolonija

Ustvarjalci štirih držav ob Bukovniškem jezeru

Filip Matko Ficko, petek, 26. oktober 2018 ob 09:11
Bukovniško jezero v Občini Dobrovnik

Bukovniško jezero v Občini Dobrovnik

Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki jo v Lendavi vodi Janja Magdič, je v sodelovanju z Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik razpisala enodnevno mednarodno likovno kolonijo, ki bo pod motom »Dobrovnik danes...« potekala v soboto, 27. oktobra.

Ljubiteljski likovnice in likovniki bodo v poljubni slikarski tehniki ustvarjali v Občini Dobrovnik, največ najverjetneje v okolici Bukovniškega jezera, tamkajšnjih znamenitih energijskih točk, kapelice svetega Vida, lovske koče, Vidovega izvira ali pa kar v kraju Dobrovnik samem, kjer je znamenita Hiša rokodelstva... Organizatorji pričakujejo preko 40 prijavljenih udeleženk in udeležencev kolonije iz štirih sosednjih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Poleg domačih umetnic in umetnikov iz Pomurja so se iz Slovenije javili še iz Raven na Koroškem in Polzele. Kot mentor bo vodja likovne kolonije znani madžarski umetnik Laszlo Nemes.

Na tokratni koloniji ustvarjena dela bodo na ogled na posebni likovni razstavi ob 20-letnici Občine Dobrovnik v prostorih Kulturnega doma v Dobrovniku 13. decembra letos.

Foto: Janja Magdič



Več v Kultura in izobraževanje