Otroci aktivno preživeli del počitnic, se ob tem zabavali in spoznali nove prijatelje

Športna zveza Ljutomer je za šoloobvezne otroke pripravila pester 3-dnevni športni in spremljevalni program

Prlekija-on.net, sobota, 3. november 2018 ob 12:01
Športno aktivne jesenske počitnice

Športno aktivne jesenske počitnice

Športna zveza Ljutomer je za šoloobvezne otroke pripravila pester 3-dnevni športni in spremljevalni program. Otroci so v času med 6.30 in 15. uro spoznavali različne športe in se zabavali ob raznih športnih igrah.

V ponedeljek so nas obiskali "Lipko" in prijatelji iz Košarkarske zveze Slovenije in Košarkarskega kluba Ljutomer, otroci so se, pod vodstvom g. Tomaža, preizkusili v različnih spretnostnih igrah, sledil je ples v plesni dvorani z go. Moniko iz Plesne Šola Urška Pomurje nato pa smo se odpravili na pohod v bližnji park.

V torek smo igrali odbojko s trenerjem g. Andrejem iz Žok Ljutomer, med dvema ognjema z g. Tomažem in badminton z g. Darkom in g. Dejanom iz Badminton kluba Ljutomer. Sledil je obisk Območnega združenja Rdečega Križa Ljutomer, kjer nam je ga. Maša predstavila zgodovino in poslanstvo RK, otroci pa so videli praktični prikaz in uporabo stabilnega bočnega položaja. Za tem smo šli na pohod skozi park do muzeja Ljutomerski Kasač, kjer nam je ga. Darja iz Kasaškega kluba Ljutomer najprej pokazala filmček nato pa nas popeljala in razkazala muzej z bogato in zanimivo vsebino.

Zadnji dan športno aktivnih jesenskih počitnic so otroci najprej v dvorani za borilne veščine na blazinah, pod vodstvom g. Aleša iz judo sekcije pri TVD Partizan Ljutomer, izvajali osnovne motorične vaje in igre. Po malici so spoznali najhitrejši šport z žogico - namizni tenis, kjer jim je g. Darko iz namiznoteniške sekcije pri TVD Partizan Ljutomer predstavil osnove te igre, preizkusili pa so se v različnih zabavnih igrah. Za konec so nekateri otroci igrali nogomet, drugi so uživali v igranju družabnih iger ali spretnostnih igrah z žogo.

Trije dnevi so prehitro minili, veseli pa nas, da so otroci aktivno preživeli del počitnic, se ob tem zabavali in spoznali nove prijatelje.

Naslednje podobne aktivnosti bodo izvedene v zimskih počitnicah.

Športna zveza Ljutomer



Več v Šport