Gasilci kuhajo najboljši golaž

Na tradicionalni »Majolkini golažijadi« je tekmovalo osem ekip

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. november 2018 ob 21:15
Majolkina golažijada

Majolkina golažijada

Ker jim je konec letošnjega avgusta, v okviru odprtja mednarodnega kmetijsko - živilskega sejma "Agra 2018" in tradicionalne Radgonsko noči, ponagajalo vreme in so morali odpovedati svojo tradicionalno "Majolkino golažijado", so aktivisti Turističnega društva Majolka to nadomestili v teh prijetnih novembrskih dneh. V okviru tradicionalnega Leopoldovega sejma na osrednji tržnici v Gornji Radgoni so namreč pritegnili osem ekip, ki je, glede na dogajanje tik pred lokalnimi volitvami, bila nekoliko bolj "volilno obarvana". Kljub temu pa ni zmagala "politična" ekipa, kajti na prvih treh mestih (prvo in tretje) sta se uvrstili gasilski ekipi, ki so znova pokazali, da so poleg gašenja in reševanja sposobni tudi drugih opravil.

Na tekmovanju, ki si ga je poleg številnih domačinov in gostov iz bližnje in širše okolice, saj jih je več sto, če ne tisoč prišlo na Leopoldov sejem in s tem tudi golažijado, ogledal tudi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Aleš Cantarutti. Poleg samih kuharjev, ki jim ni bilo ravno prijetno poleg kotličkov na odprtem ognju, je največ dela imela strokovna komisija (predsednica: Olga Godina ter člana: Marko Gerič in Manuel Krempl), ki pa je svoje težavno delo uspešno opravila. Po nekajurnem spremljanju poteka kuhanja, so na koncu ocenili, da sta se na prvo in tretje mesto uvrstili gasilski ekipi iz okolice Gornja Radgona, vmes pa se je "vrinila" najmlajša kandidatka za radgonsko županjo Urška Mauko Tuš s svojo ekipo. 

Končni vrstni red: 1. PGD Zbigovci (Antonija Fridau, Marija Resnik, Branko Križan), 2. Lista Skupaj Urške Mauko Tuš (Urška Mauko Tuš, Franc Mauko, Dani Cartl, Andreja Šoštarič), 3. PGD Janžev Vrh (Milena Kovačič, Slavek Pelcl) itd. Vse ostale ekipe so osvojile nehvaležno, a solidno 4. mesto, za kar so bili tudi nagrajeni, nekoliko manj kot najboljši, a vseeno...



Več v Družabno